Casamitjana Mobles, premiada per innovar en mesures de conciliació

per C.B. , 8 d'abril de 2013 a les 14:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La botiga que Casamitjana té al carrer de Vallhonrat tocant amb Rambla Foto: C.B.
L'empresa de mobles terrassenca Casamitjana ha estat reconeguda pels 'Premis Barcelona a l'Empresa Innovadora en mesures de temps i conciliació' organitzats per l'Ajuntament de Barcelona. El guardó vol recompensar la tasca de les empreses compromeses en millorar la gestió del temps per conciliar la vida laboral, familiar i personal.


Casamitjana ha estat la premiada en la categoria d'empreses de menys de 50 treballadors per la posada en pràctica de la conciliació de forma integral. El jurat n'ha destacat "el tractament estratègic de la conciliació en un sector que presenta dificultats específiques, com és el del comerç". A més, ha valorat "l'enfocament que dóna l'empresa en prioritzar la conciliació com un tema de l'àmbit de la salut amb l'aposta per donar seguretat en el lloc de treball".
 
L'empresa familiar Casamitjana, dedicada a la venda de mobiliari per a cases i oficines, va ser fundada l'any 1918 a Terrassa. El 2011 va obrir una seu al carrer Ferran Agulló de Barcelona.


L'Abacus i la UOC
L'altra empresa guardonada, en la categoria d'empreses de més de 50 treballadors, és ABACUS Cooperativa. El jurat ha tingut en compte la voluntat de l'empresa de donar resposta a les necessitats tant d'homes com de dones, incorporant la perspectiva de gènere en l'organització. A més, s'ha premiat la consideració de les múltiples diversitats de les situacions vitals dels seus treballadors i treballadores.

A més, l'Ajuntament de Barcelona ha atorgat una menció especial a la Fundació per la Universitat Oberta de Catalunya, membre de la Xarxa de Nous Usos del Temps (NUST), "per les noves organitzacions de treball negociades conjuntament amb els treballadors". El jurat ha valorat el fet que la Fundació de la UOC "ha integrat en el seu conveni col·lectiu la política de l'organització en matèria de e-teletreball, dotant-la d'una major formalització".

 

Participació