L'ERO de Ficosa afectarà 227 treballadors a Viladecavalls

Són 170 de Manteniment, Reparació i Qualitat i 57 de Serveis Centrals; les 120 persones de l'àrea d'automoció se'n lliuren perquè tenen una "càrrega de treball suficient"

Redacció
04 d'abril del 2013
Els treballadors de Viladecavalls s'han manifestat pels carrers d'aquest municipi en contra de l'ERO.
Els treballadors de Viladecavalls s'han manifestat pels carrers d'aquest municipi en contra de l'ERO. | Norma Vidal
Els treballadors de Viladecavalls, en una manifestació contra l'anterior l'ERO. Foto: Norma Vidal

Aquest dijous s'ha celebrat una reunió entre els comitès de Ficosa Electronics i Ficotranspar amb Recursos Humans per oficialitzar la presentació de l'ERO de suspensió, que afectarà totes les societats de Viladecavalls (tret d'Idneo) i de Fico Triad Rubí.

A partir d'ara comença el període de consultes, que per llei té una duració de 15 dies i per la qual ja s'han programat quatre reunions. El comitè aprofitarà aquest termini per estudiar la documentació (acta d'inici, comunicació oficial, memòria explicativa, informe tècnic i pla d'acompanyament social). L'ERO a Ficosa Electronics afectarà les àrees de EMS, és a dir, Manteniment, Reparació i Qualitat (170 persones) i Serveis Centrals (57), és a dir, un total de 227 treballadors fins el 31 de desembre del 2013.

El comitè assegura que l'ERO es presenta "per motius de producció, argumentant el retard en la Unitat Telemàtica de Vehicles, que segons l'empresa comporta un descens del 34% de la facturació i el 26% de la producció a dia d'avui". Amés, el total de jornades excedents és de 12.960, cosa que equival al 26% de les jornades anuals d'EMS i Serveis Centrals. Les 120 persones de l'àrea d'automoció en queden fora "perquè compten amb la càrrega de treball suficient".

La secció sindical de la CGT qualifica l'ERO " d'improcedent, perquè ja venim d'un ERO
d'extinció en virtut del qual es va ajustar la plantilla a unes necessitats productives, que van ser calculades conservadorament i tenint present la pitjor de les situacions. Per això, la nostra finalitat en el període de consultes serà exigir la seva retirada abans d'afrontar el procediment per via judicial".

A més, la CGT ha sol·licitat a totes les plantilles de totes les societats "la unitat i determinació necessàries per llutar contra aquesta agressió, ja sigui amb mobilitzacions o amb qualsevol acció consensuada amb tots els comitès de les societats afectades".

La propera reunió (ja en el marc del període de consultes) es farà aquest dilluns 8 d'abril a les vuit del matí.