Ballart: «Podem fer més, però estem desbordats»

L'alcalde ha demanat una reunió amb els jutges perquè declarin nuls els procediments d'execució hipotecària

Lluïsa Tarrida
01 d'abril del 2013
Jordi Ballart.
Jordi Ballart. | Adrià Costa
Jordi Ballart. Foto: Adrià Costa

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha fet una entrada nova al seu blog sota el títol: "Hipoteques, què més podem fer?". Després de la polèmica que va envoltar el socialista amb la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i després que el màxim representant del Consistori egarenc anés a una assemblea de l'entitat, sembla que la tranquil·litat torna a regnar.

Tot i així, Ballart no ha volgut deixar passar una nova oportunitat per defensar-se davant les insinuacions que l'acusaven de "falta de sensibilitat" amb els desnonats manifestant que "he estat, estic i estaré al costat de la gent que té greus problemes a causa de les hipoteques". L'alcalde ha reiterat que es tornarà a reunir "totes les vegades que calgui" amb les associacions i col·lectius que treballen per "trobar solucions" perquè afirma que "l'Ajuntament és de tots els terrassencs i l'alcalde, també. És el meu compromís fonamental: ser l’alcalde de tothom. I de tothom vol dir de tothom, literalment".

Des del Consistori, Ballart assegura que "podem fer més, i ho intentem, tot i que la veritat és que estem desbordats, per moltes ganes que hi posem". Sobre algunes peticions que es fan des de la Plataforma, el socialista afirma rotundament que "fem i farem més del que ens toca però també he de dir que no anirem mai més enllà de les lleis: les institucions democràtiques estan al servei de les lleis, les lleis les fan els representants dels ciutadans… O sigui que cal canviar les lleis".

Pisos a lloguer social
L'alcalde de Terrassa també apunta en el seu blog que "convé no oblidar que el dret a l'habitatge és un dret constitucional i que hem d'exigir que sigui un dret de veritat, efectiu: la seva vulneració ens està portant al trencament de la cohesió social i a que hi hagi cada vegada més persones en risc d’exclusió social… Això no ho podem permetre, perquè la immensa majoria de ciutadans volem que el nostre sigui un país just i decent". Ballart especifica que continuaran treballant "al costat de la gent, dintre de les nostres limitades possibilitats" tot i matisar que me'n sento especialment orgullós, que som un dels ajuntaments del nostre país que més iniciatives i actuacions està fent en aquest tema".

Jordi Ballart anuncia que ha demanant "una reunió amb la junta de jutges de Terrassa per sol·licitar que declarin nuls els procediments d'execució hipotecària" i demana als terrassencs que tenen pisos buits "que els posin a disposició de la bossa de lloguer social, que ampliarem abans de l'estiu a 100 pisos".