L'Escola de Música de Vacarisses visita Navarra

Lluïsa Tarrida
27 de març del 2013
Els alumnes vacarissencs a la ciutat de Barañain
Els alumnes vacarissencs a la ciutat de Barañain | A.V.
Els alumnes vacarissencs a la ciutat de Barañain Foto: A.V.

La Festa Major Petita de l'any passat, alumnes de l'Escuela Municipal de Música Luís Morondo de Barañáin (Navarra) van visitar Vacarisses i van fer un intercanvi amb l'Escola Municipal de Música. Aquesta setmana passada s'ha completat l'intercanvi amb la visita d'alumnes de Vacarisses a l'escola navarra.

Així, la Banda, l’Orquestra, el grup de guitarres i les cambres de l’Escola Municipal de Música de Vacarisses han fet una visita i intercanvi a l’Escuela Municipal de Música Luis Morondo, de Barañáin (Navarra) els dies 21, 22 i 23 de març. A l'intercanvi hi han participat un total de 52 nens i nenes. La visita ha estat part d’un projecte musical conjunt on els alumnes de les dues escoles han treballat les mateixes peces. L’objectiu era escollir un repertori per interpretar conjuntament i seguir la mateixa metodologia d’ensenyament i aprenentatge.

La mostra final del projecte ha estat un concert, que va tenir lloc a l’Auditori de l’Escola de Música de Barañáin el divendres 22 de març al vespre. Amb els assajos i el concert, els alumnes que hi han viatjat també han tingut temps de visitar la capital, Pamplona, i la històrica ciutat d'Olite.

Representació de l'Ajuntament
L'alcalde Salvador Boada i una representació de regidors de l'equip de govern també han acompanyat l'Escola Municipal de Música de Vacarisses en aquest intercanvi. Un cop allà, van ser rebuts pels representants municipals de Barañáin, i van poder acompanyar els alumnes durant el concert conjunt.

El regidor de l'àrea d'ensenyament, Josep Maria Gibert, ha valorat molt positivament aquest intercanvi, "sobretot a nivell d'aprenentatge pels alumnes de l'escola". Des de l'Ajuntament han volgut felicitar molt especialment l'equip directiu i docent de l'Escola Municipal de Música, i fer-los arribar el seu agraïment, pel projecte i per la gestió de l'intercanvi, "sense tota la bona feina que han fet, això no hauria estat possible", afegeix Gibert.