MútuaTerrassa ha de pagar

Redacció
25 de març del 2013
576_1363708487MUTUA-crop
576_1363708487MUTUA-crop

Els sindicats de Mútua Terrassa acostumen a fer la guerra entre ells i així perden força davant la direcció. Malgrat les desavinences, haurien de ser capaços d'anar a la una per a defensar millor els seus interessos, si el que pretenen és treure beneficis per als seus representats. Ara, CCOO ha presentat una denúncia a Inspecció de Treball de la Generalitat per retards en el pagament de les nòmines, i uns dies més tard fan el mateix USOC, SATSE i CGT. El sindicat que aglutina els metges, l'Associació de Professionals facultatius, s'ho està pensant, tot i que no hi està en contra.

El diàleg entre empresa i representants dels treballadors sembla trencat i seria bo que s'obrissin portes d'encontre. La Mútua Terrassa és una institució massa important i gran per tenir problemes interns greus que poden repercutir sobre la ciutadania.

Sindicats i empresa han de tenir clar que la seva raó de ser són les persones, els terrassencs i les terrassenques i que, passi el que passi el servei ha de ser de qualitat. Els sindicats creuen que la direcció Mútua aprofita la situació de crisi per retallar, però la resposta dels dirigents del grup es desconeix perquè es tanquen en banda i no volen manifestar-se públicament. Callar és un error, i no ser prou transparent, també.

La política comunicativa ha de ser la mateixa quan les coses van bé que quan van malament. La ciutadania té dret a saber quina és l'opinió de l'empresa i tenir elements de judici suficients per saber què està passant realment. Mútua, com moltes altres entitats, té problemes de liquiditat en moments de crisi econòmica dura, però això no pot ser una excusa per deixar de pagar el que correspon als treballadors, que han fet la seva feina amb tota la professionalitat del món.