Cursos de formació per a aturats de Viladecavalls

La Torre
24 de març del 2013
Oficina del SOC de Terrassa
Oficina del SOC de Terrassa | Jordi Play
Oficina del SOC  Foto: Jordi Play

L'Ajuntament de Viladecavalls, a través del Consorci per l'Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental (COPEVO), ha posat en marxa un programa per fomentar l'ocupació a persones aturades de llarga durada. Un total de 40 veïns de la comarca, dos dels quals són de Viladecavalls, han estat seleccionats per rebre formació en dos àmbits diferents: administratiu polivalent i gestió de residus.

Es tracta de persones que fa més d'un any que estan inscrites com a demandants d'ocupació i que ja no reben prestació ni subsidi per desocupació. Aquestes accions es desenvoluparan des d'ara i fins al març del 2014 i, un cop superat el període de formació, faran pràctiques a empreses durant dos mesos amb el compromís d'optar a una contractació de sis mesos.

Paral·lelament, el Consorci per l'Ocupació ha engegat el programa Joves per l'Ocupació, adreçat a formar en un ofici a 81 joves en atur d'entre 16 i 25 anys amb dificultats per accedir al mercat de treball, especialment per manca de formació. 

Entre els seleccionats s'hi troben cinc joves de Viladecavalls (quatre nois i una noia), que rebran formació en dos sectors diferents: indústria manufacturera, desenvolupant operacions auxiliars de magatzem en indústries i laboratoris químics, i imatge personal, desenvolupant serveis auxiliars d'estètica. El projecte contempla la possible adquisició d'un contracte laboral en empreses.