El PP vol transparència en l'accés a la informació pública

Vol un Reglament que reculli els principis ètics i d'actuació que hauran d'assumir els polítics i alts càrrecs de la corporació municipal

La Torre
24 de març del 2013
Gabriel Turmo
Gabriel Turmo | Joan Manel Oller
Gabriel Turmo Foto: Joan Manel Oller

El PP de Terrassa aprofitarà el proper Ple per demanar que es redacti un Reglament de Transparència, Accés a la Informacó Pública i Bon Govern que estableixi els principis ètics i d'actuació que hauran d'assumir els responsables polítics i alts càrrecs de la corporació municipal.

Els populars egarencs creuen que el consistori egarenc ha de "aprofundir i desenvolupar una major transparència de les dades que té en el seu poder" i que aquest concepte inclou tant la publicitat activa com el dret d'accés a la informació pública.

El PP terrassenc creu que, en un context de crisi i d'un alt grau de desconfiança dels ciutadans envers els polítics, "resulta imprescindible establir una sèrie de principis ètics". A més, els populars considera que tant l'Open Data com el portal Transparència Terrassa no inclouen els continguts i dades que s'hi han de publicar obligatòriament i que aquesta decisió s'ha deixat a criteri de l'equip de govern, amb la qual cosa "s'impedeix a la ciutadania el seu dret a exigir-ne la publicació".

A més, recorden que la obligació de publicitat activa "suposa que els subjectes obligats han de posar a disposició dels ciutadans, de forma activa i sense sol·licitud prèvia, informació, el coneixement de la qual es consideri d'interès".