Immersió en les xarxes socials

Redacció
22 de març del 2013
576_1349097480_Adri_Costa_MG_2027_web_canal_pacient_CAP_Remei_Vic_2012
576_1349097480_Adri_Costa_MG_2027_web_canal_pacient_CAP_Remei_Vic_2012 | Adrià Costa
Foto: Adrià Costa

L' Ajuntament de Terrassa organitza aquest dissabte al Casal Cívic de Montserrat, Torre-sana i Vilardell la jornada "Ciutadania i TIC" amb l'objectiu d'avançar en la formació de les entitats per millorar la seva organització i projecció pública a través de la utilització de la metodologia 2.0 i les xarxes socials.

Aquesta activitat tancarà el programa de cinc tallers que s'han celebrat entre els mesos de febrer i març, en el marc del projecte "Dinamització Ciutadana i TIC's" impulsat pel Servei de Participació Ciutadana i Equipaments cívics amb el suport de la Diputació de Barcelona.

La jornada durarà tres hores i mitja, entre dos quarts d'onze del matí i les dues del migdia. Començarà amb una benvinguda de la regidora de Participació Ciutadana i Equipaments Cívics, Lluïsa Melgares, que donarà pas a la conferència "Entitats 2.0 reptes i oportunitats" que pronunciarà Enric Madrigal, expert en el Tercer Sector.

A les 12.30h, es faran diversos tallers simultanis per compartir l'experiència 2.0 i es farà una valoració del programa Ciutadania i TIC. L'activitat finalitzarà amb el lliurament de diplomes a les persones participants en la formació Ciutadania i TC.

Aquest programa formatiu consta de la jornada i de les cinc edicions del "Taller sobre la metodologia 2.0, xarxes socials (Facebook i Twitter), blocs i identitats digitals per a
entitats", que s’han fet entre els mesos de febrer i març a la Masia de Ca n'Anglada.
Cada taller ha tingut una durada de quinze hores, distribuïdes en cinc sessions de tres hores cadascuna.

Amb aquest projecte, també es pretén facilitar a les entitats les estratègies per a la construcció i desenvolupament de la identitat digital. L'objectiu municipal és reforçar i enfortir el paper del teixit associatiu de la nostra ciutat, oferint-los recursos i eines per a la seva millora contínua.

Aquest programa s'afegeix a d'altres iniciatives organitzades per l' Ajuntament de Terrassa per contribuir a la formació de les entitats. En altres edicions s'han fet cursos per aprendre a presentar projectes per a subvencions i justificar-les, sobre l'adaptació a la nova llei d'associacions o la planificació de projectes, entre d'altres.