Terrassa es quedarà a les fosques

per La Torre, 22 de març de 2013 a les 17:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L' Ajuntament de Terrassa s'adhereix un any més a la campanya 'L'Hora del Planeta' i desconnectarà aquest dissabte l'enllumenat de diversos espais de la ciutat durant una hora. Aquesta iniciativa està impulsada pel Fons Mundial per la Natura (WWF - World Wildlife Found), una de les principals ONG's ambientalistes del món dedicada a la lluita contra el canvi climàtic.

Amb aquesta convocatòria simbòlica d'apagada temporal de l'enllumenat es vol posar de manifest l'estalvi que pot significar un ús suficient i correcte de l'energia. Municipis d'arreu del món hi participen, apagant llums de llars, oficines i edificis emblemàtics, per tal de reforçar les accions contra el canvi climàtic.


L'apagada tindrà lloc entre dos quarts de nou i dos quarts de deu. A Terrassa, es desconnectarà la llum de l'edifici central del Consistori, al Raval de Montserrat, la plaça Salvat Papasseït, la de l'Assemblea de Catalunya i el Monument de la Dona Treballadora.

A més, l'Ajuntament demana a la ciutadania la seva implicació en la lluita contra el canvi climàtic i que participi també en aquesta iniciativa mundial tancant els llums i evitant el consum elèctric, i sobretot que apliqui mesures permanents d'estalvi i eficiència energètica durant tot l'any.


Aquest any, el Fons mundial per la Natura, a més de convocar 'L'hora del planeta', ha demanat a les ciutats que adoptin mesures d'estalvi energètic durant el 2013. Una línia de treball que ja està aplicant l'Ajuntament amb el Pla d'estalvi i eficiència energètica municipal 2012-2013, amb un balanç molt positiu del primer any de desenvolupament.

Amb les accions realitzades el 2012, s'ha aconseguit disminuir el consum energètic de les infraestructures i serveis municipals, amb una reducció d'emissions de CO2 de 339.754 tones i un estalvi econòmic de 258.463 euros. L'estalvi acumulat des de 2009 arriba ja als 4,18 milions d'euros. Pel que fa al grau de compliment del pla, el 72% de les mesures ja estan executades, el 13% en curs i el 15% en estudi.

 

Participació