El govern d'Ullastrell aprova en solitari els pressupostos pel 2013

Lluïsa Tarrida
21 de març del 2013
Dimecres va tenir lloc un ple extraordinari
Dimecres va tenir lloc un ple extraordinari | Lluïsa Tarrida
Els pressupostos i el Pla d'Ordenació van centrar el debat del ple Foto: Lluïsa Tarrida

Aquest dimecres, Ullastrell va celebrar un ple extraordinari en diferents punts a l'ordre del dia. Els dos més rellevants eren el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i els pressupostos de l'any 2013. Ambdues propostes van ser aprovades amb els vots en solitari de l'equip de govern que va fer valdre els seus sis regidors, contra els tres de l'oposició, per tirar-les endavant.

Sobre el POUM cal dir que es tracta de l'aprovació inicial i que per tant, el període d'al·legacions per part d'entitats, veïns i també els partits municipals resta obert. El Pla, doncs, encara està subjecte a modificacions i l'equip de govern es va mostrat "obert a rebre aportacions i a fer els canvis necessaris per tal de posar-lo en solfa". Tant CiU com UGO van decidir abstenir-se a l'espera de poder analitzar amb més deteniment els mapes i documents presentats.

Quant els pressupostos, l'alcalde Joan Ballbé va recordar que es tracta d'un any difícil i que s'ha intentat ajustar ingressos i despeses "a la realitat", va destacar la previsió a la baixa dels ingressos en IBI i en la llar d'infants, va recordar que les despeses en personal s'han adaptat al màxim i que l'equip de govern considera encara necessari "contenir la despesa tot i que la liquidació del 2012 va ser positiva".

Per la seva banda, l'oposició va mantenir-se ferm en la postura de votar-hi en contra al·legant "el temps limitat per estudiar els documents" i sobretot "pels molts dubtes que se'ns presenten davant de l'assignació d'algunes partides, i que decidirem qüestionar-les mitjançant les al·legacions". Especialment tensa va ser la discussió entre Ballbé i el regidor Claudi Puig, d'UGO, en què tant l'un com l'altre es van retreure el to utilitzat en la defensa de les seves posicions.