Ferrer creu que Rellinars no pot pagar una auditoria

L'exalcalde assegura que CiU no té res a amagar; ERC+GIR n'estudiarà l'oportunitat

Carles Batalla
21 de març del 2013
Albert Ferrer, alcalde de Rellinars
Albert Ferrer, alcalde de Rellinars | La Torre
Albert Ferrer, ex alcalde de Rellinars Foto: La Torre

L'auditoria que fa temps que reclama Jordi Adrià a Rellinars ha estat objecte de polèmica al poble. Albert Ferrer ha dit que s'havia assessorat i que hi havia dos problemes que la conerteixen en inviable. "No tenim capacitat econòmica per fer-la i , a més, ens la farien, com a molt, dels dos últims anys". En tot cas, si finalment tirés endavant, no l'espanta perquè "poden fer les auditories que vulguin del període en què nosaltres vam governar".

Jordi Adrià assegura que hi ha maneres de dur-la a terme, algunes de les quals "no costen 60.000 euros" i que sí es poden fer dels últims deu anys, tal i com ell sempre ha demanat.

Marta Roquè ha assegurat que "si tothom fa bé la seva feina, no caldrà fer auditories" i Raimon Pi explica que ERC+GIR estudiarà si l'auditoria es pot fer i, posteriorment, en discutirà el cost econòmic.

Tornar a l'Agència Catalana de l'Aigua
D'altra banda, quant als problemes amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Raimon Pi ha dit que, juntament amb el diputat Marc Sanglas, han demanat reobrir el Programa de Sanejament d'Aigües Residuals Urbanes (PSARU) per als pobles que no complien els requisits i en van quedar fora.

Pi creu que ara "no és hora de buscar culpables" i que entre el 2007 i el 2011 l'Ajuntament no va rebre cap notificació de l'ACA. "La depuradora la fa l'ACA, no els Ajuntaments", ha recordat. Aquest dijous l'equip de govern de Rellinars sabrà què ha de fer per tornar a l'ACA i rebre el finançament per construir el clavegueram. "Ens van dir que estàvem fora de l'agència perquè la feina no s'havia fet".

Albert Ferrer s'ha queixat que els diners "es van gastar en cobrir la pista poliesportiva en comptes de destinar-los al clavegueram" i avisa que si el poble no compleix els requisits en aquest àmbit, l'alcalde tindrà responsabilitat penal personal.