Brahms i Mozart de la mà del pianista Daniel Ligorio

La Torre
20 de març del 2013
El pianista Daniel Ligorio
El pianista Daniel Ligorio | www.abelpau.com
El pianista Daniel Ligorio Foto: www.abelpau.com

El Centre Cultural Terrassa acollirà el proper dijous, dia 21, a les 21 hores, l'actuació del reconegut pianista Daniel Ligorio que oferirà un concert especial acompanyat per l'Orquestra de Cambra de Terrassa 48. El programa consistirà de dues parts: La primera part se centra en la figura de W.A. Mozart. El seu Divertiment per a cordes en ReM KV136 obre el concert amb una música que combina una gran bellesa dins l’aparent senzillesa de la seva música. Escrit a Viena a la tardor del 1782, el Concert per a piano núm. 12 té una instrumentació reduïda i permet fer una interpretació només amb piano i cordes. La segona part es composa de dues obres de corda sola: la Serenata op 25 del nord-americà A. Foote, obra d’estil neo-barroc ple de gran lirisme en les seves melodies, i extractes de les Danses Hongareses de J. Brahms en la transcripció per a orquestra de cordes on arriba a punts sonors impressionants.

Considerat per la crítica i el públic com un dels joves pianistes de més projecció del panorama nacional, Daniel Ligorio (Martorell, 1975) va finalitzar, amb 19 anys, els estudis del Grau Superior de Piano i Música de Càmara en el Conservatori Superior de Música de Barcelona sota la direcció del catedràtic, Miquel Farré. L’any 1998 va obtenir el Advanced Postgraduate of Perfomance en el Royal College of Music de Londres i la Hopking Gold Medal amb el catedràtic Yonty Solomon.

Ha realitzat concerts des dels 12 anys per arreu d’Europa participant en els festivals internacionals de Granada, Peralada, Cadaqués, Torrella de Montgrí, San Sebastian i Santander, a més d’efectuar gires i concerts amb l’Orquestra Txeca Archi-Bohemi, amb el Quartet de Praga, el Quartet Pezze, el Quartet de la Gewendhause de Leipzig i amb l’Orquestra de l’Empordà.

Alguns dels seus concerts han estat enregistrats per RTVE, TVC i la Rai. L’any 1999 va enregistrar el seu primer CD amb obres de Liszt i Bartok. També ha col·laborat gravant paisatges pianístics i desenvolupant la funció d’assessor musical en la pel·lícula The food of love del director Ventura Pons.

Orquestra de Cambra Terrassa 48 (OCT48)
Dirigida pel violinista sabadellenc, Quim Térmens, l’OCT48 es va crear l’any 1987, tot i que la seva forma i filosofia actuals daten de l’any 2000. Formada per instrumentistes de diferents indrets relacionats amb l’activitat musical de la ciutat, ha realitzat concerts per tota la geografia catalana i espanyola, a més de col·laborar en importants produccions simfònico-corals i de participar en diversos enregistraments discogràfics.

En la seva recerca de literatura per a orquestres de cordes, l’OCT48 ha realitzat primeres audicions de nombroses obres arreu de Catalunya i d’Europa, així com estrenes d’obres de F. Cruixent, J. Ll. Guzman, impulsant d’aquesta manera la seva voluntat de difusió, recerca i globalització musical. L’OCT48 ha explorat nous camins musicals i escènics amb la creació d’espectacles multidisciplinaris de producció pròpia com Carmen, de Shchedrin i Gudbranstal, les històries de Peer Gynt, i amb col·laboracions amb cantants com Pep Sala o Sisa i amb formacions jazzístiques.

LES DADES
Concert: OCT48 i Daniel Ligorio, piano
Data: dijous 21 de març de 2013
Hora: 21 h
Preu: 15 €
Lloc: Centre Cultural Terrassa. Rambla d’Ègara, 340
Més informació i venda localitats: www.unnimentrades.cat
Telèfon: 902 180 677