Ficosa prepara un ERO temporal per a tota la plantilla

Es presentarà a l'abril i afectarà 900 treballadors, 190 dels quals són els de la seu de Rubí, que s'integrarien a Viladecavalls

per La torre del Palau, 18 de març de 2013 a les 13:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El fabricant de components d'automoció Ficosa ha plantejat als sindicats de la seu a Viladecavalls i del centre de Rubí la voluntat d'aplicar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal per a tota la plantilla a Catalunya. Només se'n salvarien els treballadors d'Idneo, l'enginyera que Ficosa té en aliança amb Comsa Emte.

Segons fonts sindicals, la companyia no ha presentat l'ERO oficialment a cap dels comitès d'empresa de les diferents societats del grup, però ho farà en les pròximes setmanes, cosa que afectarà uns 900 treballadors.
 


A Fico Triad, la societat que la companyia encara conserva a la planta de Rubí, és on Ficosa ha concretat el full de ruta: presentarà a l'abril un ERO d'entre 70 i 80 dies de suspensió i d'un any de durada per als 190 empleats. Abans de l'estiu la previsió és que tots ells es traslladin a la seu de Viladecavalls.
 

A Viladecavalls, la direcció de Ficosa vol aplicar un ERO entre els seus 400 empleats d'enginyeria i entre els 340 de Ficosa Electronics, els antics treballadors de Sony.
 

Fonts de la companyia han afirmat que l'empresa està estudiant el mercat i seguint l'evolució del sector, i han reconegut que probablement presentarà un ERO, "sense que de moment estigui totalment definit".
 
Segon ERO
Ficosa ja va presentar un ERO temporal el novembre del 2011 tot al·legant causes productives a causa de la caiguda del mercat de l'automoció, però finalment l'empresa el va retirar i el va substituir per un pla de baixes incentivades al qual es van acollir 75 persones.

Posteriorment, el febrer del 2012 la multinacional va presentar un ERO per a tota la plantilla de Catalunya que afectaria 1.500 treballadors, 1.300 de l'antiga fàbrica de Sony de Viladecavalls i 200 de Rubí. L'anunci va provocar una manifestació dels treballadors de Viladecavalls pel municipi vallesà.

 

Participació