Caixa Terrassa està viva

Redacció
18 de març del 2013
Oficina d'Unnim a la Rambla d'Egara.
Oficina d'Unnim a la Rambla d'Egara. | Adrià Costa
Oficina d'Unnim a la Rambla d'Egara. Foto: Adrià Costa

La fundació especial antiga Caixa Terrassa serà una realitat en les properes setmanes. L'entitat que aglutinarà l'obra social recupera el nom històric i s'oblida de l'invent Unnim. És una notícia molt bona. Caixa Terrassa mantindrà un petit romanent del seu vell ADN i continuarà vinculada al lloc que la veure néixer, créixer i morir per culpa de la mala gestió dels seus últims dirigents.

La nova fundació perdrà Jaume Ribera, president fins l'actualitat, tot i que no és descartable que, tot i no tenir dret a ser-hi, estigui dins per aprofitar la seva experiència amb l'obra social, un dels exemples més reeixits a Catalunya, amb atenció a gent gran i discapacitats i una oferta cultural àmplia i de qualitat.
 
Per a la presidència es busca una persona de prestigi i ben situada en tots els àmbits locals, terrassenc i que faci avançar la nau en moments molt difícils. Encara no hi ha noms concrets però a la ciutat hi ha un bon grapat de candidats preparats. Tot apunta a que el patronat tindrà un marcat caràcter egarenc, amb la participació de les institucions locals.

No es torna al punt de partida ni al 100% de sang terrassenca, però s'hi acosta, tot i romandre sota el paraigües d'una fundació més gran encapçalada pel BBVA. A sota hi haurà Caixa Terrassa, Caixa Sabadell i Caixa Manlleu.

Per acabar de mantenir l'arrelament s'ha de confiar en la potenciació de l'antiga seu central de Caixa Terrassa a la plaça de Ricard Camí, un record dels temps d'esplendor d'una caixa amb més de 130 anys d'història al darrere que ha d'estar al servei de la ciutat i de la ciutadania.