Mina, sensible a la recuperació de la fauna

La torre
18 de març del 2013
576_1363370161alliberament_2-crop
576_1363370161alliberament_2-crop | Mina
Foto: Mina

Fundació Mina i Miloca (Associació d'Amics del Centre de Recuperació de Fauna Torreferrussa), han efectuat l'alliberament d’un xoriguer, de la família dels falcons juntament amb alumnes de l’Escola Salvador Vinyals.

El xoriguer alliberat ha estat recuperat en el Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa, on el va portar un ciutadà que el va trobar ferit al seu jardí a la zona de Polinyà.

A més de l'alliberament en sí mateix, l'educadora de Fundació i Miloca, Elisenda Navarro ha explicat als alumnes, com es va trobar l’animal i la feina de recuperació duta a terme pel Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa, un dels primers de tot l'Estat, creat l'any 1980 i situat al municipi de Santa Perpètua de Mogoda.

A més, els ha informat de la importància de l'equilibri entre totes les espècies de l'ecosistema i el paper clau que hi juguen tots i cadascun dels components de la flora i fauna que ens envolta, amb l'objectiu de donar un pas més en la conscienciació de nens i nenes en la protecció del medi ambient.

La zona de l'alliberament ha estat l'espai entre els carrers Astúries i Rioja, i el cementiri, tocant l'escola. Els alumnes han pogut observar de prop el xoriguer abans de deixar-lo anar. Depsrés de fer vàries passades per damunt del grup que l'observava, l'animal s'ha perdut en la llunyania.

La Fundació Mina té com a finalitat promoure i fomentar la millora de la qualitat de vida de les persones i del medi on habitem.