Un cometa des de Terrassa

Redacció
15 de març del 2013
Andrés Aragoneses, president de l'Agrupació Astronòmica de Terrassa
Andrés Aragoneses, president de l'Agrupació Astronòmica de Terrassa | Toni Fages
Andrés Aragoneses, president de l'Agrupació Astronòmica de Terrassa Foto: Toni Fages

L'Agrupació Astronòmica de Terrassa (AAT) convida els egarencs a presenciar el pas del cometa C/2011 L4 Panstars aquest divendres a les set de la tarda a la seu de l'entitat.

El C/2011 L4, o més col·loquialment dit Panstars, ja és als cels boreals. Un cometa molt brillant, tot i que va arribar al punt de màxim de lluentor el passat dilluns dia 11. Per veure'l cal mirar cap a l'oest. L'AAT avisa a la gent que no esperi veure'l a primer cop d'ull,  per la qual cosa recomana uns prismàtics, paciència i atenció a un punt allargat amb forma de coma que mostra una cua groguenca. L'AAT, que també aconsella anar abrigat i tenir molta curiositat, confia que l'horitzó estigui net per poder tenir una millor visió.

La lluentor del cometa és més gran del que es preveia i precisament la seva impredictibilitat el fa molt més interessant d'estudiar. Així, l'investigador planetari David H. Levy recordava que els cometes "són com els gats, tots dos tenen cues i fan el eque els sembla". Molts astrònoms professionals, amateurs i curiosos en buscaran els seus secrets.