L'estat del jazz català, a debat

La Torre
20 de març del 2013
El trompetista Josep Maria Farràs
El trompetista Josep Maria Farràs
El trompetista Josep Maria Farràs

L'Associació de Festivals de Jazz de Catalunya (AFEJAZZ) organitza, en el marc del 32è Festival de Jazz de Terrassa, la II Jornada Professional JAZZPro, un punt de trobada on professionals de diferents sectors vinculats a la música debatran sobre aspectes rellevants del Jazz a Catalunya. Serà aquest divendres al Cercle Egarenc (carrer Sant Pere, 46) entre dos quarts d'onze del matí i les set de la tarda.

Si la primera edició de JAZZPro es preguntava sobre el present i el futur del jazz català, en aquesta segona jornada es debatrà sobre l'evolució de les audiències als festivals de música i a les arts escèniques i el Jazz a la premsa. JAZZPro 2 estarà distribuïda en dues parts: al matí, diferents professionals explicaran les seves experiències del jazz català en el mercat internacional i després es donarà pas al debat sobre l'evolució de l'audiència a Catalunya. A la tarda, en una jornada protagonitzada per periodistes especialitzats, es reflexionarà sobre la presència del jazz a la premsa catalana, recalcant la situació de la premsa especialitzada i la necessitat de crítics especialistes.

A la primera taula, s'avaluarà l'evolució de les audiències als nostres festivals i a les arts escèniques de manera més amplia. L'objectiu és identificar experiències d'èxit i compartir entre els diferents participants i assistent, les estratègies que cal seguir davant de l'evolució i els canvis que s'estan produïnt.

La segona sessió de treball serà entre els associats a l'Afejazz, per tal de preparar l'acord amb el Mercat de Música Viva de Vic. Amb aquest pacte, Afejazz i el Mercat volen reforçar l'escena del nostre jazz, així com col·laborar a la millor internacionalització d'aquesta. Igualment es prepararà una trobada amb festivals estrangers i es tractarà sobre el programa de contigunts de la propera edició JAZZPro dins l'edició del MMVV el proper mes de setembre.

Finalment, el JAZZpro es tancarà amb una taula anomenada 'El Jazz a la nostra premsa', en la qual s'han convidat alguns dels periodistes de referència per tractar l'estat del jazz als mitjans catalans.

La taula sobre audiències (matí) està restringida a professionals. Per assistir-hi cal sol·licitar una invitació enviant un correu a  afejazz@gmail.com . La sessió de les 16h  sobre el Mercat de Música Viva de Vic està restringida als associats a Afejazz mentre que la taula sobre el jazz a la premsa (18h) és oberta a tot el públic. Els associats a l'AFEJAZZ i participants a les taules que ho demanin tindran entrada gratuïta.

El divendres finalitzarà a la Nova Jazz Cava amb el concert d'Horacio Fumero, Jazzterrassman 2013, acompanyat per amics i companys de professió.