Oriol Vallès i Joanne Brackeen, a la Nova Jazz Cava

Redacció
13 de març del 2013
La veterana pianista Joanne Brackeen
La veterana pianista Joanne Brackeen
La veterana pianista Joanne Brackeen

El 32è Festival de Jazz de Terrassa no para. Aquest dimecres, la música anirà a càrrec del trompetista Oriol Vallès i la croada del bebop. Farà una Jam Session, tot un clàssic de la temporada regular a la Nova Jazz Cava, també present durant el mes de març. Amb l'arribada del festival, la reunió de músics disposats a participar de les sessions improvisades i el públic assistent s'amplia.

El plat fort arribarà aquest dijous a les deu de la nit amb la presentació a Terrassa de l'experimentada pianista californiana Joanne Brackeen. En formació de trio, amb els músics alemanys Dietmar Fuhr al contrabaix i el baterista Dejan Terzig, Joanne Brackeen podrà desenvolupar la seva reconeguda expressió original amb garantia d'excel·lència jazzística.

Als seus 74 anys Brackeen, pianista, compositora i una institució de l'escena internacional, s'iniciava a finals dels anys 50 amb Dexter Gordon i Charles Lloyd. Tòtems com Stan Getz, Joe Henderson, Woody Shaw o Sonny Stitt comptem amb ella a les seves files. Pianista poderosa i percusiva, la seva és una música sempre lírica i embrancada en el bebop. Va ser la primera dona que va formar part dels Jazz Messengers d'Art Blakey del 70 al 72. Amb una llarga discografia com a sideman, Brackeen inicia una fructífera carrera com a líder l'any 1975 amb l'àlbum "Snooze" amb Cecil McBee i Billy Hart, amb els quals mantindrà una estreta relació. A partir de 1982 assumeix la seva carrera en solitari especialment en formació de trio, al costat de solvents baixistes com Eddie Gomez, Rufus Reid o Clint Houston, i bateristes tals com Jack DeJonnette, Al Foster o Roy Haynes. Actual docent al Berklee College of Music, Joanne Brackeen edita a piano solo "Popsicle Illusion" (Arcadia Jazz, 2000) i properament editarà dos treballs: "Joanne Brackeen Live At Jazz Standard. Feat. Ravi Coltrane" i "Pepe's Favorite Cartoon" amb la col·laboració de Paquito D'Rivera.