Es desactiva el Pla Municipal per neu en fase de prealerta a Terrassa

A Vacarisses i Matadepera s'ha registrat una petita enfarinada

La Torre
13 de març del 2013
Teulades de La Maurina, amb Can  Poal al fons
Teulades de La Maurina, amb Can Poal al fons | J.M.O.
Teulades de La Maurina, amb Can Poal al fons Foto: J.M.O.

Dues setmanes després de deixar la ciutat enfarinada, la neu té molts números de tornar a fer acte de presència a Terrassa. Podrà nevar a només 600 metres a l'interior. Aquest migdia han començat a caure volves de neu a Vacarisses gràcies a les baixes temperatures. Des de Protecció Civil de Vacarisses adverteixen del risc a les carreteres i demanen precaució. També a la part alta de Matadepera, més amunt de Les Pedritxes ja ha començat a nevar.

A les set de la tarda, La Direcció General de Protecció Civil ha desactivat l'alerta Neucat davant la millora de la situació meteorològica. A Terrassa no s'ha registrat cap incidència.

D'altra banda, una profunda pertorbació situada al nord de les Balears, unida a un anticicló a l'Atlàntic obriran les portes a fortes ventades de nord, amb fred polar.

A més, el paraigua serà necessari fins a primera hora de la tarda, amb pluges i ruixats localment intensos. A partir de primera hora de la tarda, les pluges abandonaran terra catalana i s'endinsaran cap al Mediterrani.

Fred hivernal
D'altra banda, les temperatures baixaran arreu del territori, però seran les màximes les que baixaran més. Farà un fred d'hivern amb valors que no superaran els 13 ºC. A les zones d'alta muntanya del Pirineu, es preveuen màximes inferiors als -10 ºC. També hi haurà forts vents que augmentaran al dijous.

El Servei Meteorològic de Catalunya té activats els avisos per neu, vent, intensitat de pluja i estat de la mar.