1 de 10

Bona acollida de la col brotonera

per La Torre, 13 de març de 2013 a les 18:19 |
Aquest article es va publicar originalment el 13 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els ponents a l'acte de presentació de la col Foto: Pau Moya

Aquest dimarts va tenir lloc a la seu de la Fundació Terrassenca Sant Galderic la presentació del projecte "Cel·les d'emprenedoria agrària: dinamització agrícola de l'Anella Verda de Terrassa" a càrrec de Joan Simó, investigador de la Fundació Miquel Agustí. Posteriorment, es va realitzar la conferència amb l'investigador Joan Casals sobre "La col brotonera, història i estratègies de recuperació". L'acte va comptar amb la presentació i benvinguda de Ferran Cortada, vicepresident de la Fundació Terrassenca Sant Galderic i la cloenda va anar a càrrec de la regidora de Medi Ambient, Eva Herrero.


I el dissabte dia 16, el Mercat de la Independència acollirà una exposició sobre la col brotonera a partir de les 12 hores. I fins a les 14 hores, hi haurà tast de diferents brotons i espigalls de col.

La Fundació Miquel Agustí i la Fundació Terrassenca Sant Galderic impulsen una segona fase del projecte de revaloració de les varietats locals cultivades a Terrassa. Ambdues entitats treballen per recuperar la col brotonera, un "tresor" gastronòmic pràcticament oblidat a les nostres taules i amb un altíssim potencial per convertir-se en un "producte emblemàtic".

 

Participació