Visita d'Amics de les Arts a la Fundació Tàpies

Redacció
08 de març del 2013
La Fundació Antoni Tàpies.
La Fundació Antoni Tàpies. | Flickr
La Fundació Antoni Tàpies. Foto: Flickr

El Col·lectiu d’Arts Plàstiques i Visuals d'Amics de les Arts i Joventuts Musicals ha organitzat aquest dissabte una visita a la Fundació Arranz Bravo, al Centre d'Art Tecla Sala de L'Hospitalet de Llobregat i a la Fundació Tàpies de Barcelona.

El punt de sortida és a les deu del matí a la Plaça Didó. A lez onze, visita guiada a la Fundació Arranz Bravo, que compta amb una col·lecció de tres-centes quaranta obres d'art d'Eduard Arranz-Bravo (Barcelona 1941) entre pintures, obra sobre paper, gravats i escultures, donades per l'artista i que expliquen els seus diferents períodes creatius. Hi haurà una explicació de la biografia del fundador i de la seva obra i també es podrà veure l'exposició temporal "Realitats inestables" de Mireia Ferron, Elena Garcia i Luz Galdeano.

La ruta continuarà a les dotze del migdia amb la visita al Centre d'Art Tecla Sala de l'Hospitalet de Llobregat. Aquest centre porta el nom de Tecla Sala Miralpeix, l'antiga propietària de la fàbrica. Està ubicat a un antic molí paperer del segle XIX. L'edifici principal és una construcció industrial de grans dimensions de l'arquitecte Claudi Duran (any 1882), i que va arribar a ser una de les fàbriques de filatures importants del país. Amb la crisi que va patir el sector tèxtil el 1973, va tancar la fàbrica i posteriorment l'Ajuntament va comprar l'edifici per convertir-lo en equipament cultural municipal.

Les exposicions que visitaran són: 'La muntanya de sal', que proposa una nova mirada del fons d'art de l'Hospitalet, a partir d'una selecció de les seves obres més representatives: Rafael Barrades, Josep M. de Sucre, Joan Brossa, etc.
Un cop acabada la visita, l'autocar durà el grup a Barcelona. Després d'un dinar al restaurant Citrus del Passeig de Gràcia, a dos quarts de sis de la tarda està prevista una visita a la Fundació Tàpies, creada el 1984 per l'artista Antoni Tàpies amb l'objectiu de promoure l'estudi i el coneixement de l’art modern i contemporani.

Combina l'organització d'exposicions temporals, conferències i cicles de cinema, amb l'edició de publicacions diverses que acompanyen les activitats i mostres periòdiques dedicades a Antoni Tàpies. En aquest sentit, la Fundació compta amb una de les col·leccions més completes d'obres d'aquest artista. El grup tornarà a Terrassa a dos quarts de set de la tarda.

El  preu per als socis és de 38 euros (inclou visites, autocar i dinar) i 43 per als que no ho siguin. Les places són limitades. La propera sortida serà el 20 d'abril al Museu Raset de Cervià de Ter.