A moldre el blat amb bicicleta

La Torre
09 de març del 2013
L'entorn natural de Matadepera
L'entorn natural de Matadepera | Narcís Serrat
L'entorn natural de Matadepera Foto: Narcís Serrat7

La 14A edició del Camí Moliner a Matadepera arriba aquest diumenge, 10 de març. Tots els amants de la bicleta de muntamya hi tenen una cita gairebé obligada. El camí Vell de Castellar passa per la part de llevant de Matadepera i comunica amb el terme municipal de Castellar del Vallès, per la part de Sant Feliu del Racó. A aquest vial també se'l coneix com el Camí Moliner, perquè era el que feien servir els pagesos per anar a moldre el blat i tornar amb la farina. La primera edició es va fer l’any 1999. Actualment hi participen més de 500 ciclistes que volen gaudir  d'una bona pedalada.  

Fa molts ays, els carruatges portaven el gra des dels camps fina al molí de Castellar. Ara, el trajecte es farà en BTT, amb una pedalada que permetrà conèixer de prop una petita part de la història del poble de Matadepera i el seu entorn natural.

Els participants es concentraran al Pavelló municipal, on es podran recollir els dorsals i les inscripcions, a les vuit del matí. Se sortirà cap a dos quarts de nou. El preu de la inscripció és de 15 euros (12 els socis del Club BTT Matadepera) i de sis més en concepte de l'assegurança, per a qui no disposi de la llicència federativa de ciclisme de l'any 2013. El mateix dia el preu és de 20 euros, més els sis de la pòlissa.

El recorregut consta de dos itineraris degudament senyalitzats. Un, de 28 quilòmetres, i un altre de 58, aproximadament, amb dues opcions d'escurçar-lo a 41 o a 46. En el llarg, el desnivell és de 1.950 metres, i en el curt, de 1.100. Hi haurà esmorzar, el tradicional avituallament, pica-pica, botifarra a l'arribada, una samarreta tècnica i obsequis per a tots els participants.

També es proposa un recorregut familiar guiat, sobre un circuit d'uns 15 quilòmetres. La sortida serà en grup, a les nou del matí, i la inscripció només es farà el mateix diumenge al Pavelló Municipal. El preu serà de sis euros, més els sis de l'assegurança. És obligatori l'ús del casc i es recomanable portar eines.