Es convoca el 32è Concurs de dibuix escolar

Les obres il·lustraran sis contes de tradicions populars catalanes

Redacció
06 de març del 2013
Unnim Caixa i Unnim BBVA han convocat el 32è Concurs de Dibuix Escolar, amb l'objectiu d’estimular la creativitat dels escolars en la faceta del dibuix. Els treballs premiats serveixen, en cada edició, per il·lustrar el contingut d'un nou llibre de la col·lecció "Concurs de dibuix escolar" que edita Unnim Caixa. Des de l'any 1981, milers d'alumnes han participat en aquesta experiència, il·lustrant tot un seguit de contes.

Sis contes de tradicions populars catalanes
En aquesta edició, l'Editorial Mediterrània ha cedit els textos de sis dels seus contes tradicionals catalans, que han comptat amb els dibuixos de la coneguda il·lustradora Pilarín Bayés en la seva edició venal.

Els sis contes seleccionats perquè els alumnes de les escoles catalanes els il·lustrin, han estat “El ball de bastons”, basat en la “Petita història del ball de bastons”, escrita per Meritxell Margarit; “Els castells”, basat en la “Petita història dels castellers”, escrita per Fina Duran i Jordi París; “El ball de diables”, basat en la “Petita història del ball de diables del Vendrell”, escrita per Joan Montserrat; “Els gegants”, basat en la “Petita història dels gegants i gegantes de Catalunya”, escrita per Nicolás Alonso; “La sardana”, basat en la “Petita història d’un sardanista”, escrita per Josep Ramon Fontanet i “La festa dels traginers”, basat en la “Petita història de la Festa dels Traginers de Balsareny”, escrita per Ramon Carreté.

Les bases del concurs
El concurs està obert als alumnes de totes les escoles públiques i privades de Catalunya, que han d'il·lustrar un dels contes seleccionats mitjançant la fulla normalitzada que es poden descarregar del web d'Unnim Caixa (www.unnimcaixa.cat) i del Centre Cultural Terrassa (www.fundacioct.cat).

Els participants han de ser alumnes dels cursos d'Educació Primària, i s'estableixen dues categories: una, pel primer cicle de primària (1r, 2n i 3r de primària) i l'altra, pel segon (4t, 5è i 6è). Cada escola ha de seleccionar els dibuixos efectuats pels seus alumnes per tal de presentar a concurs un total de 12 il·lustracions, 6 per a cada categoria, un per a cadascun dels contes seleccionats. No s'admet més d'un dibuix per alumne.

Les escoles han de lliurar els treballs a concurs a qualsevol oficina d'Unnim o BBVA abans del 15 d'abril, adjuntant-hi la fulla d'inscripció que també es poden descarregar del web.

En total s'atorguen 36 premis. Per cada categoria i per cadascun dels contes, s'atorguen un primer, un segon i un tercer premi. És a dir, 12 primers, 12 segons i 12 tercers premis. El jurat pot decidir si atorga accèssits als dibuixos presentats pels centres d'educació especial.

Les escoles amb alumnes premiats, reben un premi en efectiu en funció del nombre d'alumnes premiats: per un o dos alumnes premiats, reben 400€ com a premi dinerari; per a 3 o 4 alumnes premiats, l'import és de 600€; per a cinc o més alumnes premiats, rebran 800€.

En aquesta edició, el jurat el formaran un representant de la Fundació Escola Municipal d'Arts i Oficis d’Olesa de Montserrat, un representant de l'Escola d'Art d'Olot, un representant de l'Escola d’Art i Disseny de Tarragona, un representant de l'Escola Municipal d'Art de Terrassa, un d'Unnim Caixa i un d'Unnim BBVA.

El dissabte 25 de maig a les dotze del migdia es lliuraran els premis al Centre Cultural de Terrassa, on els alumnes guanyadors rebran el seu obsequi individual. Entre els dies 24 i 26 de maig es podran veure les obres guanyadores al vestíbul del mateix Centre Cultural de Terrassa (Rambla d’Ègara 340).