La Cecot té nou assessor en sanitat i seguretat alimentària

Redacció
06 de març del 2013
Sabas Alegre, nou assessor en seguretat alimentària de la Cecot
Sabas Alegre, nou assessor en seguretat alimentària de la Cecot | Cecot
Sabas Alegre, nou assessor en seguretat alimentària de la Cecot Foto: Cecot

Sabas Alegre ocuparà el lloc de Maite Palat com a assessor en sanitat i seguretat alimentària de la Cecot. Aquest servei de la patronal fa més de deu anys que atén les demandes d'informació i assessorament dels empresaris/es en àmbits com ara el disseny i implementació de sistemes de gestió de qualitat i seguretat alimentària com ara l'APPCC, ISO 9001, ISO 22000, FSC 22000, BRC, IFS, o altres. Des de l'àrea també es dóna suport a l'elaboració i tramitació de llicències, registres sanitaris, RIAAC; tramitació i gestió d'inscripcions al CCPAE (producte ecològic); auditories higièniques en establiments alimentaris (botigues, restaurants, obradors, supermercats, etc.). Dins dels àmbits d'assessorament destaca el relacionat amb temes sanitaris referents a importacions i exportacions d'aliments, en etiquetatge d'aliments, en desenvolupament de nous productes i processos alimentaris.

Nascut l'any 1970, Sabas Alegre és enginyer tècnic en Indústries Agroalimentàries per la UPC i compta amb un Mestratge en Viticultura i Enologia de la UPC; un postgrau de millora de processos en sis sigma per la UB i un postgrau en dret en seguretat i qualitat agroalimentària per la UAB.

De l'any 1993 al 1997, Alegre va ser responsable de control de qualitat de Laboratorios Salvat. S.A. i l'any 1997 va desenvolupar tasques de consultoria, com a freelance, en la implementació de sistemes de gestió a empreses del sector agroalimentari com ara de fruites i verdures fresques;  bodegues; menjars preparats; restauració; fruits secs; productes carnis; snacks; cafè o bolleria congelada.

Des del 2006, Alegre és soci-director de l'empresa TQM ELMA CONSULTING, S.L., dedicada a l'assessorament a empreses del sector agroalimentari i compagina la seva activitat professional amb la participació com a ponent en nombrosos cursos de seguretat i qualitat alimentària i gestió de qualitat.

Actualment les empreses associades a la Cecot tenen 29 àrees d'assessorament al seu abast per resoldre qualsevol dubte que els pugui sorgir en els seu dia a dia i en diferents àmbits de la pròpia empresa. Al capdavant d'aquestes àrees hi ha professionals i tècnics experts en cada matèria que atenen les empreses sense cap cost. L'únic requisit és que l'empresa estigui associada a la patronal o bé que sigui una persona que tingui una idea de negoci o un projecte empresarial.