La nova Manchester catalana

La Penya Catalana Manchester United 1839, de Terrassa, és l'única associació d'aficionats 'Red devils' al país

Albert Prieto
05 de març del 2013
Socis de la Penya Catalana Manchester United 1839.
Socis de la Penya Catalana Manchester United 1839. | PCMU1839
Socis de la Penya Catalana Manchester United 1839. Foto: PCMU1839

Si agafem el cotxe i sortim des de Terrassa, ens podem plantar a la ciutat anglesa de Manchester després de recórrer 1.839 quilòmetres. D'aquí ve el nom de la Penya Catalana Manchester United 1839, nascuda per l'empenta d'un grup de joves aficionats a l'equip anglès. Està constituïda com a associació i treballa per complir amb els requisits per ser considerada oficial pel Manchester United.

És la primera penya d'aquest club anglès en territori català i és nascuda a Terrassa. El president de la Penya Catalana 1839 és l'egarenc Miquel Àngel Molina, de 23 anys. Ell, juntament amb Cristian Carbonell i Eric Antequera, són els impulsors de l'única penya d'aquest equip a Catalunya. "Als fundadors des de petits ens havia agradat el Manchester United", explica, i afegeix que ell és "només del Manchester United", però hi ha altres membres de la penya "que també són aficionats d'altres equips, com el FC Barcelona".

"A l'estat espanyol no hi havia cap penya del Manchester United, la més propera estava a Gibraltar. Després de la final de la Lliga de Campions a Wembley entre el Barça i el Manchester United (2011) el president de la Penya Blaugrana de Sant Cugat del Vallès ens va animar a fundar la penya i ens va assessorar per constituir-la legalment", relata Molina.

L'eliminatòria de vuitens de nal de la Lliga de Campions entre el Reial Madrid i el Manchester United ha donat empenta a la Penya Catalana Manchester United 1839. El partit d'anada el van viure al pub Eric Cantona's de Malgrat de Mar, davant de càmeres de diversos mitjans de comunicació que no volien perdre's la peculiar escena. "Ens ho vam passar molt bé, hi havia molt bon ambient. Estem tenint ressò mediàtic i això ens ajuda a créixer".

En l'actualitat i després d'algunes noves altes en les darreres setmanes, la penya té ja una cinquantena de socis, la majoria de Terrassa, la resta del Vallès o Barcelona, però també d'altres indrets. "S'ha posat en contacte amb nosaltres gent d'arreu de Catalunya i d'Espanya, i al Facebook hem aconseguit molts nous seguidors", diu el president de l'associació.

De moment, la penya terrassenca del Manchester United no té un local social on establir la seva seu. N'estan buscant, a Terrassa o a una altra localitat, però els recursos limitats han impedit ns ara trobar un temple per a aquest grup d'aficionats catalans de l'equip anglès.

La Penya Catalana Manchester United 1839 no es conforma amb ser la primera penya del club anglès a Catalunya, sinó que vol ser reconeguda com a oficial per l'entitat d'Old Trafford. Per aconseguir-ho, cal que almenys 50 dels socis de la penya siguin també socis del Manchester United, una tasca gens fàcil. Ara són només set membres de la penya les que poden presumir de tenir el carnet del club anglès.