L'atur s'acarnissa amb Vacarisses i Ullastrell i deixa respirar Matadepera

Viladecavalls segueix en una tendència alcista preocupant mentre que la desocupació a Rellinars sembla estancada

Lluïsa Tarrida
04 de març del 2013
Oficina del SOC de Terrassa
Oficina del SOC de Terrassa | Jordi Play

Oficina del SOC de Terrassa Foto: Jordi Play

El mes de febrer encara ha estat menys positiu, en números absoluts, que el mes anterior a la comarca del Vallès Occidental ja que el nombre de desocupats segueix incrementant-se. Com sempre, ho fa en diferents intensitats. Aquest cop, només Matadepera ha vist com els aturats al seu poble davallava l'atur mentre que Viladecavalls, Ullastrell i Vacarisses han patit un fort cop i el nombre de desocupats s'ha enfilat de forma preocupant. Rellinars diu adéu al mes de febrer amb tampoc bones notícies.

El Servei d'Ocupació de Matadepera ha registrat un total de 318 persones a l'atur, el que suposa una baixada en 8 persones respecte al mes de gener, quan eren 326. Després d'uns mesos de males notícies, aquest cop sembla que s'ha trencat la tendència alcista.

Viladecavalls segueix en l'espiral negativa i suma per quart mes consecutiu un increment en el nombre de desocupats. L'atur al municipi segueix enfilant-se i se situa en un total de 637 persones sense feina. Això suposa que respecte al mes anterior, 2 persones més a l'INEM, un increment que tot i no ser notable s'afegeixen a les més d'una cinquantena que s'han acumulat en els mesos anteriors.

A Ullastrell les xifres no són gens positives. Aquest mes de febrer, 139 persones es troben sense feina al municipi, el que significa que 9 ullastrellencs han hagut de registrar-se a l'INEM perquè han perdut el seu lloc de treball. Increment important també a Vacarisses. El poble es queda amb 581 persones sense feina, és a dir, 17 persones han vist com el mes de febrer els deixava a la cua de l'atur.

A Rellinars, l'atur es belluga poc. Aquesta vegada però ho ha fet en negatiu. Al mes de gener hi havia 69 persones sense feina, aquest mes de febrer ja en són 70.