Neoliberalisme=catàstrofe ecològica a l'Ateneu Candela

per La torre del Palau , 5 de març de 2013 a les 10:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ateneu Candela acollirà aquest dimecres a les set de la tarda la segona sessió formativa del curs 'Espais Crítics?, anomenada "Capitalisme financer, neoliberalisme i catàstrofe ambiental".

S'analitzarà el capitalisme financer global, els seus condicionant i les seves conseqüències, seguint les propostes del geògraf nord-americà Richard Peet, des d'una triple perspectiva: el paper de les institucions reguladores globals (Banc Mundial, Fons Monetari Internacional, Organització Mundial del Comerç); la crisi (com resultat d'una enorme concentració financera en poques mans que necessita de l'especulació per tal de seguir fent créixer els beneficis: el deute, l'especulació, el risc i la por es converteixen en estructuralment endèmics al capitalisme financer) i la societat capitalista global que respon a la crisi generada mitjançant dues contradiccions que tenen les mateixes causes estructurals. Primer, una depressió econòmica, causada per una agitació financera que ni els estats ni els mercats poden resoldre, i que comporta la caiguda del consum en massa que era la base del capitalisme fordista. Segon, una catàstrofe oòcionatural emergent, marcada por un seguit de crisis ambientals.


La ponent serà Núria Benach, autora del llibre "Richard Peet. Geografía contra el neoliberalismo".  
 

 
 

 

Participació