Els Ajuntaments han de fer política

per La torre del Palau, 4 de març de 2013 a les 10:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consistori de Rellinars Foto: C.B.

El govern espanyol està elaborant l'avantprojecte de llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local. La primera impressió és que el PP aposta per la recentralització de les competències i per potenciar les diputacions, un ens que hauria d'haver desaparegut ja fa uns anys i que ara tindrà una revifada. Els ajuntaments, per al PP, han de ser simples gestors i perdre el pes polític actual.


No han d'anar per aquí les coses. L'administració local és la més propera a la ciutadania i ha de ser molt més que un element decoratiu i burocràtic.  Els Ajuntaments saben què passa als seus municipis, saben millor que ningú quines són les necessitats. Ningú que vingui de fora sabrà millor que els alcaldes, regidors i tècnics què demana la població.

Eliminar despeses supèrflues
Racionalitzar els consistoris, evidentment que sí. Fa falta, i en temps de crisi més que mai. Eliminar despeses supèrflues, també, evitar les duplicitats, quelcom de calaix.. però atacs a l'autonomia municipal, cap. Sí que s'ha d'estar d'acord en la racionalització i en els topalls màxims de sous, i adequar-los a la realitat actual i a la tasca concreta de cada poble.

I s'ha de crear una piràmide de sous en què les dimensions del municipi siguin un dels principals elements a tenir en compte, a més de la dedicació. El que ha de canviar és el desgavell actual on tothom fa el que vol i on hi ha diferències entre pobles que no s'acaben d'entendre ni es poden justificar.

 

Participació