Jordi Ballart, obert a trobar-se amb afectats per les hipoteques

La Torre
01 de març del 2013
L'accés a l'habitatge o les crítiques contra els polítics han centrat la protesta
L'accés a l'habitatge o les crítiques contra els polítics han centrat la protesta | Lluïsa Tarrida
Foto: Lluïsa Tarrida

L’Ajuntament manté el seu full de ruta en relació al desplegament de les polítiques socials d’habitatge. Per això ha convocat per al proper 12 de març la Comissió de Seguiment de l’Oficina d’Informació, assessorament i intermediació en matèria d’Execucions Hipotecàries (OFIMEH), encarregada de valorar i proposar les actuacions a realitzar per tal de garantir el dret a l’habitatge per a totes les persones. 
 
En aquesta reunió, la Comissió, constituïda el 22 de febrer de 2012, farà un balanç de l’activitat realitzada fins a l’actualitat i debatrà noves propostes per enfortir aquest àmbit de prevenció i intermediació en temes d’habitatge. També s’informarà dels altres eixos de les polítiques socials d’habitatge.
 
L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha manifestat la seva predisposició a parlar amb els representants de la Plataforma d’Afectats per la Crisi Hipotecària (PAH), un cop s’hagi reunit la Comissió i s’hagin acordat les línies a seguir. Cal recordar que el grup va llançar un ultimàtum a l'Ajuntament.
 
En el marc d’aquesta reunió també es proposarà la constitució de la Taula Local d’Habitatge Social, que ha continuar vetllant per detectar i avançar en les polítiques socials d’habitatge de forma conjunta des de l’àmbit municipal, les entitats i organismes de prevenció, i les entitats del tercer sector. 
 
La Comissió de Seguiment de l’OFIMEH, la presideixen el tinent d’alcalde de Serveis a les Persones, Cohesió i Benestar Social, Manuel Pérez, i la regidora de Polítiques Socials d’Habitatge, Lluïsa Melgares, i en són membres el Col·legi d’Advocats, el Col·legi de Procuradors de Terrassa, la Federació d’Associacions de Veins de Terrassa, el servei de Consum de l’Ajuntament, la Plataforma d’Afectats per la Crisi Hipotecària, Càritas i Creu Roja.