Nova batuda per reduir la població de porc senglar

L’Ajuntament de Terrassa, el Seprona i els Agents Rurals coordinen el dispositiu per caçar porcs salvatges als voltants de Terrassa

La Torre
01 de març del 2013
Colla de Matadepera amb un gran senglar
Colla de Matadepera amb un gran senglar | Ignasi Planas
Colla de Matadepera amb un gran senglar Foto: Ignasi Planas
 
Aquest dissabte hi haurà una segona una batuda a la finca de Can Guitard de la Muntanya amb l’objectiu de caçar tants porcs senglars com sigui possible, per tal de reduir la població d’aquesta espècie. Darrerament, ha proliferat molt a diferents àrees de l’entorn natural entre els municipis de Terrassa i Sabadell, i per aquest motiu la Generalitat ha autoritzat batudes puntuals per controlar la població d’aquesta espècie.
 
La primera batuda a aquesta finca va tenir lloc el 19 de gener passat, mentre que el desembre es va organitzar una altra a Can Salas. Can Guitard de la Muntanya està ubicada al nord-oest del terme municipal de Terrassa, a tocar de la Carretera de Rellinars i al nord de l’autovia Orbital. En aquesta zona està prohibit caçar, però la Generalitat ha autoritzat l’Ajuntament de Terrassa per a que pugui fer batudes puntuals diürnes amb armes de foc fins l’abril de 2013. 
 
La batuda, que es desenvoluparà entre les 7.30h i les 14h, anirà a càrrec de caçadors de la societat de Matadepera, amb llicència de la Generalitat de Catalunya, i estarà supervisada per tècnics municipals. El cos d’Agents Rurals, el Seprona i el Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa coordinarà la batuda, establint l’àrea, recorreguts i ubicació dels caçadors, i la Policia Municipal i 
els Mossos d’Esquadra garantiran la seguretat al tram afectat de la carretera de Rellinars, on serà obligatori reduir la velocitat per minimitzar el risc d’accidents per la eventual presència de senglars a la carretera.
 
L’Ajuntament de Terrassa ha senyalitzat tots els camins d’accés a la zona afectada per avisar a la població que no hi accedeixi i demana a la ciutadania que no entri a la zona de la batuda. Amb es dispositius realitzats fins ara, s’han abatut cinc exemplars de porc senglar, xifra que es pretén incrementar demà. Així mateix, l’Ajuntament de Terrassa té previst fer més batudes entre els mesos de març i abril, ja que la superpoblació de porc senglar a diferents finques del terme municipal ha provocat queixes dels agricultors per danys en camps de conreu i de persones que utilitzen els entorns.