Tres dies de vaga per salvar Can Montllor

Alumnes i familiars es mobilitzaran entre el 4 i el 6 de març, Pere Navarro visitarà el centre afectat aquest dissabte i diumenge es farà una jornada lúdico-reivindicativa a Vallparadís

La Torre
01 de març del 2013
Concentració en defensa de l'escola Can Montllor
Concentració en defensa de l'escola Can Montllor | Toni Fages
Concentració en defensa de l'escola Can Montllor Foto: Toni Fages  

L'Assemblea Groga, és a dir, les AMPA's en defensa de l'educació pública i de qualitat, no es resigna al tancament de Can Montllor i ja ha dissenyat un full de ruta d'accions reivindicatives.

La més important és la convocatòria de vaga de famílies i alumnes de Can Montllor i el CEIP Roser Capdevila entre el dilluns 4 i el dimecres 6 de març. L'Assemblea demana als pares que, en comptes de dur els nens al centre, els facin partíceps d'uns actes reivindicatius al costat de pares, mares, avis, tiets i amics.  Dilluns la idea és portar els fills fins a la seu de CIU a Terrassa, tallar el carrer Nou de Sant Pere i fer-hi jocs.

El dimarts dia 5 la vaga es traslladarà al recinte on es feia abans el mercat de Terrassa (el Mercadillo), a l'Avinguda del del Vallès. En aquest recinte l'equip de mestres de l'Escola Roser Capdevila organitzaran activitats per tots els nens i nenes.

Pel que fa al dimecres, coincidint amb la gran diada de la vaga d'alumnes, els manifestants sortiran en autocar cap a Barcelona per sumar-se a la mobilització a la Plaça de Sant Jaume.

Pels dies de vaga l'hora de trobada és a les nou del matí al pati de l'escola, on es farà un acte simbòlic i posteriorment els manifestants es desplaçaran fins el lloc on es faci l'acció reivindicativa, ja sigui en  autobús o en autocar en el cas del dimecres.

Des d'aquest divendres al matí a la porta de Can Montllor hi ha membres de l'AMPA a disposició de tothom per aclarir dubtes. A més, al vestíbul del centre hi ha un full on caldrà apuntar-se per anar a  la concentració del dimecres a Barcelona.

Navarro, a Can Montllor
Però les reivindicacions ja hauran començat aquest cap de setmana. Aquest dissabte a dos quarts de deu del matí Pere Navarro té previst visitar Can Montllor per parlar de les opcions polítiques per aturar el tancament del centre. A dos quarts de vuit de la tarda, col·loqui al Casal L'Atzur organitzat per la CUP Terrassa i que finalitzarà amb un sopar popular (els guanys que se n'obtinguin serviran per fer front a les despeses originades pels actes reivindicatius).

Finalment, aquest diumenge a les onze del matí està convocada una jornada lúdico-reivindicativa al Torrent de les Bruixes de Vallparadís que inclourà la lectura d'un manifest, xocolatada i tallers per a tots els nens i nenes. Totes les escoles de Terrassa estan convidades. A la una del migdia se celebrarà a Vallparadís l'assemblea de centres afectats pel tancament de línies de P3 o de tancament del centre sencer. L'únic punt de del dia és consensuar les acciones dels centres afectats.