Ficosa, en un projecte per reduir accidents viaris

El sistema e-call, que té el suport de la Unió Europea, permet fer una trucada a un centre d'emergència en cas d'accident i conèixer la localització exacta del vehicle

per Carles Batalla, 4 de març de 2013 a les 07:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La multinacional Ficosa, amb seu a Viladecavalls,  pren part en el projecte HeERO que pretén implantar l'ús de la trucada d'emergència en els diferents països de la Unió Europea. Així, el sistema e-call permet fer una trucada automàtica o manual a un centre d'emergència en cas d'accident i, a més, conèixer la ubicació exacta del vehicle. Un altre servei addicional que es pot afegir al producte és la velocitat del cotxe en el moment de l'impacte.


L'empresa establerta a Viladecavalls vol dur a terme la iniciativa a l'estat espanyol i a Luxemburg. De fet, la normativa europea vol que el 2015 tots els vehicles nous portin incorporats aquest sistema. Actualment, Ficosa es troba en la primera fase de producció del projecte, en la qual s'inclouen serveis com el control de flotes, serveis de diagnòstic o gestió de la bateria del cotxe elèctric. La segona etapa preveu desenvolupar aspectes com la localització del vehicle, rebre notificacions a través del telèfon mòbil i establir la connexió amb Internet.

Interès dels fabricants
D'altra banda, Ficosa ha encetat una altra línia de treball: la trucada d'emergència per a Rússia (Era Glonass). L'empresa de Viladecavalls té un contracte firmat en el camp telemàtic amb Renault i està oferint aquest serveis a nous clients en resposta a l'interès de fabricants europeus i americans. Alguns d'aquests serveis es presentaran en el marc del Mobile World Congress, que se celebrarà a Barcelona entre el 25 i el 28 de febrer. Amb el sistema e-call vol contribuir a augmentar la seguretat i reduir l'índex de sinistralitat a les carreteres.

 

Participació