Detinguts ‘in fraganti’ per un robatori en un bloc de pisos

Entre tots dos acumulen 32 antecedents policials

La Torre
27 de febrer del 2013
Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Terrassa han detingut Crisanto SM, de 48 anys, nacionalitat colombiana i de veïnatge desconegut, i Jhon James SR, de 50 anys, nacionalitat colombiana i veí de l’Hospitalet de Llobregat, mentre intentaven perpetrar un robatori en un bloc de pisos de Terrassa. 

Els fets es van produir el passat 18 de febrer a quarts d’ onze del matí, quan una patrulla estava realitzant tasques de seguretat ciutadana pel carrer Prat de la Riba de la localitat de Terrassa. Els agents van observar dos homes que estaven al portal d’un dels blocs de pisos d’aquest carrer; un d’ells va començar a trucar als porters automàtics, mentre l'altre home es quedava en actitud de vigilància.

Davant d'aquests fets, els agents van iniciar unes rondes a peu per tal de fer un seguiment discret a aquests dos homes. 

Els dos homes van abandonar el portal d'aquesta finca i van començar a caminar fins al carrer Salvador Busquets, on van repetir l’acció de trucar els porters automàtics, mentre un dels dos vigilava. L’home que trucava als timbres va treure algun objecte de la seva butxaca i va començar a forçar la porta d'accés a l’ immoble. 

Davant d’això, els agents s’hi van apropar identificant-se com a policies. En aquell instant, l'home que estava forçant la porta va llançar al terra l'objecte que tenia a les mans. Els agents van recuperar l’objecte, que va resultar ser una cartolina de plàstic transparent. Aquest tipus de cartolina de plàstic és utilitzada per tal de cometre robatoris mitjançant el mètode de la "radiografia".

Mentre va durar la intervenció dels agents, un dels dos homes va presentar un estat de nerviosisme elevat i va manifestar haver vingut des de Barcelona a buscar treball.

La patrulla va identificar i escorcollar els dos homes, trobant-los un parell de guants de color negre, uns mitjons i una cartolina de plàstic amagada a la part del coll del jersei.

Els arrestats, que acumulen 32 antecedents policials per part del Cos de Mossos d’Esquadra i del Cos Nacional de Policia, van passar a disposició judicial davant del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Terrassa, que en va decretar llibertat amb càrrecs.

Crisanto SM, amb 18 antecedents policials, té vigent una ordre d’expulsió de l’Estat Espanyol.