Els estudiants d'Art acusen Pérez de «tirar pilotes fora»

L'associació d'alumnes de l'escola municipal es mostra molt crítica amb les declaracions del regidor d'Educació

Lluïsa Tarrida
26 de febrer del 2013
Alumnes manifestant-se a les portes de l'Escola d'Art
Alumnes manifestant-se a les portes de l'Escola d'Art | Toni Fages
Alumnes manifestant-se a les portes de l'Escola d'Art Foto: Toni Fages

L'increment de la matrícula als alumnes de l'Escola Municipal d'Art i Disseny segueix aixecant polseguera. Després que la setmana passada, La Torre publiqués la resposta des de la regidoria d'Educació sobre les crítiques llançades per part dels estudiants, ara és l'Associació d'Alumnes TEMA qui torna a l'atac.

L'entitat estudiantil manifesta en un comunicat que "després de les declaracions a La Torre del regidor Manel Pérez ens hem vist amb la obligació de contestar per aclarir així diversos temes". Els alumnes afirmen que a la primera reunió, al mes de desembre, "el regidor no el vam veure, però és veritat que se'ns va informar de la 'càrrega extra', o sigui, que la matrícula augmentava un 180 per cent". La principal crítica dels estudiants recau en què la informació sobre l'augment de la matrícula en forma de taxa es va fer "el desembre i no el setembre, quan va començar el curs i els estudiants es van matricular".

Els alumnes es reafirmen en què "el cobrament de 360 euros pels terrassencs i de 435 euros pels de fora de Terrassa es va fer sense previ avís en alguns comptes corrents d'alumnes de l'Escola d'Art i Disseny, amb premeditació i traïdoria, just després dels actes reivindicatius 'No a les taxes'".

Des de l'associació s'han mostrat molt descontents amb les declaracions de Pérez, a qui acusen de "tirar pilotes fora" i de "no parlar amb propietat" ja que segons ells "a Terrassa s'ha aplicat la taxa més alta, ja que la taxa que ha aplicat la Generalitat als alumnes de segon és de 180 euros i no els 360 euros que haurem de pagar els terrassencs".