Can Montllor permet un tripartit PSC, ICV-EUIA i PP

Socialistes, ecosocialistes i populars presenten una proposta de resolució conjunta contra el tancament d'una escola egarenca

La Torre
25 de febrer del 2013
Reunió de Ballart amb l'AMPA de Can Montllor
Reunió de Ballart amb l'AMPA de Can Montllor | A.T.
Reunió de Ballart amb l'AMPA de Can Montllor Foto: A.T.

Amadeu Aguado, portaveu del grup municipal del PSC, Gabriel Turmo Sainz, del PPC i Manel Pérez Díaz, del d’ICV-EUiA, presenten al ple de l’Ajuntament de Terrassa del 28 de febrer una proposta de resolució rebutjant el tancament de l'escola Can Montllor.

Proposta
Atèss que en els darrers anys, s’ha dibuixat a Terrassa un nou mapa d’equipaments escolars que no només ha fet front a la demanda d’escolarització si no que ha permès corregir desequilibris territorials i socials de la ciutat.

Atès que en el darrer període s’ha produït una paralització en la construcció dels equipaments educatius planificats per la Generalitat de Catalunya d’acord amb el mapa educatiu consensuat amb l’Ajuntament de Terrassa que havia de garantir una cobertura adequada a la ciutadania.

Atès que actualment l’Escola de Can Montllor, l’Escola Sala i  Badrinas, l’Institut Les Aimerigues i l’Institut de Can Roca estan funcionant en instal·lacions provisionals,  pendents de la construcció dels edificis definitius.

Atès que el centre escolar de Can Montllor va ser una infraestructura aprovada pel Govern de la Generalitat, i en conseqüència, l’Ajuntament de Terrassa va cedir el terreny per la seva construcció a l’any 2008, i l’obra va ser licitada i adjudicada, a l’any 2010, a través de l’empresa pública GISA, amb una dotació pressupostària de 3.765.000€. Des del curs escolar 2010-2011, l’escola de Can Montllor està provisionalment ubicada a les instal·lacions de l’escola Joan Marquès Casals, força allunyada de la seva àrea d’influència, amb les molèsties i problemes que això comporta a les famílies i a la ciutat, i així i tot es va desprogramar pel Departament d’Ensenyament la seva construcció.

Atès que el Govern de la Generalitat, abans de finalitzar l’any 2011, havia de presentar un informe que contingués un anàlisi de les necessitats i la programació d’actuacions per a establir les prioritats a l’hora de portar a terme la construcció de l’escola de Can Montllor, entre d’altres, segons es va aprovar a la Llei de Pressupostos de la Generalitat per a l’any 2011, disposició addicional 16ª.

Atès que des d’aquest Ajuntament s’havia vingut reclamant al Govern de la Generalitat respecte aquests centres educatius que estan ara funcionant de forma provisional, que es prenguessin els acords necessaris per tal de procedir  a la seva construcció definitiva donant expectatives clares de futur a les famílies i mestres implicats.

Atès la més que justificada preocupació de la comunitat educativa d’aquests centres davant la falta de concreció per part de l’administració competent pel que fa a la construcció dels edificis definitius.

Atès que en els darrers dies la Generalitat de Catalunya, a través de la Conselleria d’Ensenyament, ha anunciat el tancament de l’escola de Can Montllor.

Atès que la notícia ha causat una forta commoció i incertesa al conjunt de la comunitat educativa de l’escola de Can Montllor i frustra les expectatives generades a les famílies, entenent, a més, que es vulnera el seu dret a escollir el projecte-model educatiu que volen per els seus fills amb els mateixos criteris de qualitat, igualtat d’oportunitats i equitat que la resta de les famílies.

Atès que l’educació és un element fonamental per avançar i establir l’equitat en entre la ciutadania.

Atès que aquest Ajuntament vol seguir mantenint les polítiques educatives com a prioritat política i social, i com a servei públic de qualitat i fonamental per garantir la cohesió social.

És per tot això que es proposa al Ple de l’Ajuntament l’adopció dels següents:


Acords
Primer.- Rebutjar l’anunci, per part de la Generalitat de Catalunya, del tancament de l’Escola de Can Montllor i mostrar la nostra solidaritat amb el conjunt de la comunitat educativa d’aquesta escola, i demanar al Govern de la Generalitat i a la Conselleria d’Ensenyament que revoquin la seva decisió i que avancin en la construcció de l’escola en el lloc inicialment previst.

Segon.- Reiterar la instància feta al Govern de la Generalitat amb anterioritat per acord unànim d’aquest Ple Municipal en el sentit de que prengui els acords de govern imprescindibles pel finançament i posterior licitació i execució de les obres de l’Institut Aimerigues, de l’Institut de Can Roca i de l’Escola Sala i Badrines, actualment en ubicacions provisionals.

Tercer.- Traslladar aquests acords al Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya, al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, als Serveis Territorials del Vallès Occidental del Departament d’Ensenyament, als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, als Consells Escolars dels centres afectats i a la comunitat educativa de Terrassa a través del Consell Escolar Municipal.