Es manté prealerta Pla Neucat

Protecció Civil alerta que el vespre podria nevar a partir de 200 metres

La Torre
25 de febrer del 2013
Protecció Civil de la Generalitat manté la prealerta del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya NEUCAT per la previsió de nevades aquest dilluns a la vessant nord de les comarques del Pirineu. S’espera que per sobre dels 1.500 m es puguin acumular gruixos de més de 15 cm.
 
A partir del vespre, i sobretot a la matinada, tot i que és poc probable, també podria nevar a partir de 200 metres a les comarques del Litoral Central i Prelitoral de la demarcació de Barcelona (Garraf, Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme, Vallès Occidental i Oriental); a la Selva (Girona); i al Bages i Osona (Catalunya Central), de forma feble i localitzada en punts concrets.
 
Avui mantenen el seu Pla d’Actuació Municipal per risc de nevades activat (en alerta o prealerta) els municipis: Alfara de Carles, Barcelona, Castellar del Vallès, Lliçà de Munt, Manresa, Martorell, Mataró, Palau Saverdera, Vilanova i la Geltrú, Horta de Sant Joan, Rubí, Lloret de Mar, Sitges, Sant Cugat, Cardona, Martorelles i Guissona.
 
Per la seva banda, Creu Roja ha atès més de 900 persones, sobretot gent gran i persones sense sostre, en dos dies a Catalunya. I han desplegat dispositius especials de nit a Girona, Tarragona, Barcelona, Santa Coloma de Gramanet, Terrassa, Sabadell i Mataró.