Ferrer: «A Rellinars molta gent no paga l'IBI ni les escombraries»

L'alcalde s'acomiada agraït d'haver-se "barallat pel poble", al qual insta a "donar l'oportunitat democràtica de deixar governar la llista més votada"

Carles Batalla
25 de febrer del 2013
Albert Ferrer, al costat de Josep Ribera, durant l'acte de comiat
Albert Ferrer, al costat de Josep Ribera, durant l'acte de comiat | C.B.
Albert Ferrer, al costat de Josep Ribera, durant l'acte de comiat Foto: C.B.

Després de quinze mesos de mandat, Albert Ferrer s'ha volgut acomiadar de Rellinars en un acte organitzat davant de l'Ajuntament del poble. Una seixantena de veïns (entre els quals s'hi trobaven tres dels quatre regidors de l'oposició) han escoltat el balanç i l'herència de l'alcalde sortint, que aquest dilluns al migdia deixarà el seu lloc a Marta Roquè un cop tiri endavant la moció de censura.

"Ens ha faltat mig any". Acompanyat pel regidor de Medi Ambient Josep Ribera, Ferrer ha lamentat que la moció coincideixi amb el final o la resolució imminent de diverses qüestions rellevants: el POUM, "que ja està acabat i redactat i només falta aprovar-lo al Ple" o el Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC), "aprovat malgrat l'abstenció d'ERC+GIR" i que ha de permetre tenir els recursos econòmics suficients per fer front al sanejament de carrers i a les obres de clavegueram o el preacord amb la treballadora del bar d'El Planet per extingir el seu contracte laboral.

Els dos afers més polèmics que queden sobre la taula i que amb tota probabilitat acabaran a tribunals són, d'una banda, la pista poliesportiva (ja recepcionada però sense alguns documents cabdals) i la Ronda del Bosc, plena de desperfectes.

Ferrer marxa "agraït d'haver-me pogut barallar pel poble" però també ha denunciat "els interessos ancestrals que ja sortiran", com per exemple el fet que al poble "molta gent no pagui ni l'IBI ni les escombraries". Sobre el socialista Jordi Adrià (absent per un compromís personal), ha dit que "és un bon noi amb el qual vam tenir una relació estranya des del principi", especialment a l'hora de comunicar-s'hi.

Lluny de mostrar ressentiment o recels cap al nou equip de govern, el convergent ha demanat al poble que "doni l'oportunitat democràtica de deixar governar a la llista més votada". En el torn de paraules, Raimon Pi s'ha queixat que Ferrer muntés l'acte per "fer una exposició de greuges" i ha avisat que a ERC+GIR "no ens tremolarà la mà ni la veu a l'hora de solucionar els problemes de Rellinars". Ferrer li ha retret que aquesta resposta sigui "una diatriba política pròpia de l'època electoral" però ha admès que la moció de censura és un mecanisme "legal i legítim. Jo només vull saber el perquè i que n'assumiu les responsabilitats".

Per cloure la picabaralla dialèctica, Ferrer ha qualificat d' "inoportunisme polític" la moció de censura i Pi ha replicat que "la sola insinuació que la presentem perquè hi ha problemes amb judicis, és mentida".

Jordi Peiró, l'exalcalde que va plegar i va ser substituït per Ferrer, ha matisat que el que cal "no és manar sinó gestionar el benestar de tot el poble".