Els alumnes de Can Montllor hauran de canviar d'escola

La consellera Rigau i l'alcalde Ballart mantenen una reunió de dues hores a Barcelona i coincideixen en afirmar que hi ha un descens geogràfic al barri

La Torre
22 de febrer del 2013
L'escola Can Montllor haurà de cloure les seves portes quan acabi el curs
L'escola Can Montllor haurà de cloure les seves portes quan acabi el curs
L'escola Can Montllor haurà de cloure les seves portes quan acabi el curs

Sense sorpreses. La Generalitat manté el tancament de l'escola Can Montllor i la seva integració a la Roser Capdevila. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha mantingut aquesta tarda una reunió de sis a vuit del vespre amb l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, per tractar un assumpte polèmic. Com ja va anunciar dimarts la consellera, la baixada demogràfica d’alumnat de P3 a Catalunya –de la qual Terrassa no n'és una excepció- afectarà l’oferta de grups en la planificació escolar per al proper curs.
 
Rigau i Ballart han coincidit en afirmar que hi ha un descens demogràfic que cal afrontar, i que en un futur l'increment d’ESO requerirà d'actuacions específiques. La planificació del Departament d'Ensenyament preveu una cobertura tenint en compte la zona, i la demanda de l'alcalde de Terrassa és que, a més, es prengui en consideració la cobertura per barris.
 
El Departament d'Ensenyament, a través dels serveis territorials al Vallès Occidental, es va reunir el passat dia 12 de febrer a les 9 del matí amb el regidor d’educació de Terrassa, Manuel Pérez, el gerent del patronat municipal d’Educació, Joan Coma, i la responsable de l’Oficina Municipal d’Escolarització, Concha Martínez,  per exposar la planificació escolar del municipi. L’endemà, el director dels serveis territorials, Lluís Baulenas, va mantenir una trobada a la una de la tarda amb la direcció del centre Can Motllor, i el dia 18 es va comunicar la decisió al consell escolar del centre i a representants de pares i mares. El dimecres 20 de febrer, a petició del consell escolar del centre, es va celebrar una nova reunió amb l’AMPA i membres del consell escolar.