Els alumnes de Can Montllor hauran de canviar d'escola

La consellera Rigau i l'alcalde Ballart mantenen una reunió de dues hores a Barcelona i coincideixen en afirmar que hi ha un descens geogràfic al barri

per La Torre, 22 de febrer de 2013 a les 20:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de febrer de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'escola Can Montllor haurà de cloure les seves portes quan acabi el curs

Sense sorpreses. La Generalitat manté el tancament de l'escola Can Montllor i la seva integració a la Roser Capdevila. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha mantingut aquesta tarda una reunió de sis a vuit del vespre amb l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, per tractar un assumpte polèmic. Com ja va anunciar dimarts la consellera, la baixada demogràfica d’alumnat de P3 a Catalunya –de la qual Terrassa no n'és una excepció- afectarà l’oferta de grups en la planificació escolar per al proper curs.
 
Rigau i Ballart han coincidit en afirmar que hi ha un descens demogràfic que cal afrontar, i que en un futur l'increment d’ESO requerirà d'actuacions específiques. La planificació del Departament d'Ensenyament preveu una cobertura tenint en compte la zona, i la demanda de l'alcalde de Terrassa és que, a més, es prengui en consideració la cobertura per barris.
 
El Departament d'Ensenyament, a través dels serveis territorials al Vallès Occidental, es va reunir el passat dia 12 de febrer a les 9 del matí amb el regidor d’educació de Terrassa, Manuel Pérez, el gerent del patronat municipal d’Educació, Joan Coma, i la responsable de l’Oficina Municipal d’Escolarització, Concha Martínez,  per exposar la planificació escolar del municipi. L’endemà, el director dels serveis territorials, Lluís Baulenas, va mantenir una trobada a la una de la tarda amb la direcció del centre Can Motllor, i el dia 18 es va comunicar la decisió al consell escolar del centre i a representants de pares i mares. El dimecres 20 de febrer, a petició del consell escolar del centre, es va celebrar una nova reunió amb l’AMPA i membres del consell escolar.

 

Participació