1 de 10

BANC i Universitat Pompeu Fabra signen un conveni de col·laboració

Business Angels Network integrarà la UPF com a soci adherit

per La Torre, 22 de febrer de 2013 a les 17:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de febrer de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Daniel Serra de la Figuera, vicerector d'Economia, Recursos d'Informació i Relacions Institucionals de la Universitat Pompeu Fabra, i Antoni Abad, president de BANC, Business Angels Network de Catalunya, han signat un conveni de col·laboració que vincula ambdues entitats amb l’objectiu de promoure el finançament de nous projectes empresarials a través de la inversió privada.

La UPF és una universitat pública que presta el servei de l’ensenyament superior mitjançant la recerca, la docència i la transferència de coneixement. A través de la Unitat d’ Innovació - UPF Business Shuttle té per objectius posar a l’ abast del teixit socioeconòmic l’oferta de coneixements i capacitats científiques de la UPF, potenciant l’explotació de resultats de recerca així com afavorir l’esperit emprenedor i la creació d’ empreses.


BANC integrarà la UPF com a soci adherit, actuant com a centre d’informació, atenció i captació de nous inversors o emprenedors potencials. Així mateix BANC aplicarà un descompte del 50% a les quotes d’inscripció a la xarxa per aquells emprenedors o inversors vinculats directament amb la UPF.

L’objectiu d’ambdues entitats, mitjançant aquest acord, és establir i desenvolupar iniciatives de col·laboració en matèria de promoció i consolidació empresarial, tot fomentant l’ocupació, la recerca i la innovació a Catalunya.


BANC és la primera xarxa privada catalana i espanyola de Business Angels, inversors privats, que va néixer per iniciativa de la patronal Cecot i la Fundació Privada per a la Promoció de l’Autoocupació de Catalunya (CP’AC) amb el suport de l’Institut Català de Finances (ICF). Alhora, BANC compta amb el suport d’ACC1Ó i està integrat a la Xarxa d’Inversos Privats (XIP). És membre de la Red Española de Business Angels (ESBAN) i de la European Business Angels Network (EBAN).

BANC compta amb una plataforma per posar en contacte inversors potencials i empreses o emprenedors que cerquen finançament. Des de la seva constitució al 2002 suma ja 28 projectes d’inversió i ha finançat gairebé 4,25 M€. A més a més, l’aportació de BANC al teixit emprenedor també es tradueix en la creació neta de 58 llocs de treball directe.


Business Angels Network de Catalunya, és una associació d’inversors privats –els denominats business angels– que compta amb una plataforma per posar en contacte inversors potencials i empreses o emprenedors que cerquen finançament.

BANC és la primera xarxa privada catalana i espanyola de Business Angels, que va néixer per iniciativa de la patronal Cecot i la Fundació Privada per a la Promoció de l’Autoocupació de Catalunya (CP’AC) amb el suport de l’Institut Català de Finances (ICF). Alhora, BANC compta amb el suport d’ACC1Ó i està integrat a la Xarxa d’Inversos Privats (XIP), i és membre de la Xarxa espanyola de Business Angels (ESBAN) i de la European Business Angels Network (EBAN).
Participació