Dimarts comença el VIIè Fòrum d’empreses a Terrassa

Lluïsa Tarrida
24 de febrer del 2013
Xerrades, expositors, contactes professionals tindran lloc a la nova edició del Fòrum d'Empreses
Xerrades, expositors, contactes professionals tindran lloc a la nova edició del Fòrum d'Empreses | UPC

Xerrades, expositors, contactes professionals tindran lloc al Fòrum d'Empreses Foto: UPC

El dia 26 de febrer se celebrarà la setena edició del Fòrum d’empreses de l’ETSEIAT, un dels més importants del panorama universitari català. Inauguraran el Fòrum a les 10 hores, Joan Vallbé, degà del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, i Antoni Abad, president de la patronal catalana CECOT. Tots dos parlaran sobre la competitivitat a les empreses. A les 12h, el Fòrum de l’ETSEIAT oferirà una taula rodona en la qual participaran les altres 4 escoles d’enginyeria industrial de Catalunya per mostrar exemples de la seva relació universitat-empresa en l’àmbit de l’R+D. A les 13h, Joan Francesc Córdoba, cap de planificació d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, explicarà el programa de doctorat industrial que impulsa el Govern.

Els recent titulats i l’estudiantat de l’ETSEIAT en Enginyeria Industrial, Enginyeria Aeronàutica, Enginyeria en Organització d’Empreses i Enginyeria en Automàtica i Electrònica Industrial podran contactar directament amb 8 institucions i 42 importants empreses líders al seu sector. El contacte es realitzarà en el decurs del VII Fòrum d’Empreses dels sectors industrial i aeroespacial organitzat per l’Escola que, enguany, no només s’ha consolidat com un important pol d’atracció empresarial a la cerca de talent, sinó que ha esdevingut una de les cites més importants d’aquestes característiques a Catalunya. Segons els seus organitzadors, "el VII Fòrum d’empreses de l’ETSEIAT posa de relleu que el teixit industrial  confia en la formació que l’Escola imparteix als futurs professional. Aquest Fòrum il·lustra d’una manera molt clara el talent i l’alt nivell que atresoren els nostres estudiants. La prova és que participen les empreses més importants del país".

Tot seguit a l’acte inaugural, a partir de les 11 hores i fins les 17 hores, el programa es desenvolupa en tres sessions paral·leles de conferències, impartides per directius i responsables de recursos humans de les empreses participants, i 30 estands que permetran a l’estudiantat conèixer les característiques dels perfils professionals que necessiten les empreses. Les empreses, per la seva part, tindran l’oportunitat de reclutar els estudiants que més s’adaptin a les seves necessitats. Igualment, les empreses disposaran d’aquest espai de networking per establir contacte entre elles.

El VII Fòrum d’empreses de l’ETSEIAT de la UPC compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Terrassa a través de la Regidoria d’Universitat i Societat del Coneixement. També participen en el patrocini l’empresa Telstar, el Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de Catalunya, el Colegio Oficial de Ingenieros Aeronáuticos de España (COIAE), la Mútua d’Enginyers, la Caixa del Enginyers i l’Associació d’Amics i Antics Alumnes de l’ETSEIAT.