48 mil euros per la neteja de franges a les urbanitzacions de Vacarisses

Les tasques de manteniment de La Creu, La Farinera i Can Serra tindran lloc durant aquest mes de febrer

Lluïsa Tarrida
25 de febrer del 2013
Operaris treballant a les franges peremitrals
Operaris treballant a les franges peremitrals | Aj. Vacarisses

Operaris treballant a les franges peremitrals Foto: Aj. Vacarisses

L'Ajuntament ha començat les tasques de manteniment de les franges perimetrals de protecció a les urbanitzacions que, com és habitual, comença el mes de febrer, i enguany es treballa a les urbanitzacions de La Creu, La Farinera i Can Serra . Aquestes franges perimetrals són la franja que envolta les urbanitzacions, que ha de tenir un mínim de 25 metres d'amplada, i que s'ha de fer i mantenir segons indica la legislació vigent, com a part dels plans de prevenció d'incendis a les urbanitzacions.


Treballadors del municipi A través d'un conveni entre l'Ajuntament i el Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), hi ha un total de 6 persones treballant en les tasques d'aquest any, una brigada de 5 peons aprenents i un peó qualificat com a encarregat d'obra. La meitat de l'equip són treballadors de Vacarisses, persones amb dificultats d'accés al mercat laboral o aturats de llarga durada, que van accedir a l'oferta de feina a través de l'anunci a la Borsa de Treball de l'Ajuntament .

La Regidoria de Medi Ambient es fa càrrec, de manera subsidiària, de la realització d'aquestes tasques . En aquest sentit, l’obertura i manteniment de les franges seria obligació de tots els propietaris de la urbanització, però l'Ajuntament ho assumeix, tant a nivell tècnic com de pressupost, a cost 0 pels veïns . Aquest any hi dedicarà una despesa total de prop de 48.000 euros per uns 4 mesos de feina . Cal tenir en compte que l'autorització dels propietaris dels terrenys rústecs, així com la climatologia, poden condicionar el calendari i les tasques previstes.