Ballart es reunirà amb la consellera Rigau aquesta tarda

L'alcalde se solidaritza amb les famílies afectades vol que el departament d'Ensenyament rectifiqui la decisió de tancar Can Montllor

La Torre
22 de febrer del 2013
Reunió de Ballart amb l'AMPA de Can Montllor
Reunió de Ballart amb l'AMPA de Can Montllor | A.T.
Reunió de Ballart amb l'AMPA de Can Montllor Foto: A.T.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, es reuniran aquesta tarda per parlar de l'escola Can Montllor. Ballart es va reunir dijous amb representants de l’escola Can Montllor per conèixer de primera mà la situació de les famílies afectades davant l’anunci de la Generalitat de tancar el centre a finals d’aquest curs.

A la trobada hi van assistir l’AMPA i membres del Consell Escolar del centre, així com també representants sindicals i de l’Associació de Veïns de Les Arenes-La Grípia-Can Montllor. Per part de l’Ajuntament també hi havia el regidor d’Educació, Manuel Pérez.

Un cop finalitzada la reunió, l’Alcalde va manifestar personalment a les famílies concentrades al Raval el seu compromís a abanderar el rebuig al tancament de l’escola. Per això, havia amenaçat que si la Consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, no el rebia en els propers dies, Ballart es comprometia a acompanyar la comunitat educativa del centre en les seves reivindicacions.

L’Alcalde es mostra indignat per la decisió de la Generalitat de tancar l’Escola al·legant motius demogràfics: "És una mostra més que el govern català aposta per un model educatiu totalment contrari al que defensem des de l’ajuntament i des de l’esquerra, basat en la qualitat, la igualtat d’oportunitats i l’equitat".

Jordi Ballart considera especialment greu el tancament, que afecta de ple un dels sectors socials més vulnerables en el moment de crisi econòmica que vivim: “Aquesta decisió posa de manifest, un cop més, la manca de sensibilitat de la Generalitat davant temes tan prioritaris com l’educació, que afecten el dia a dia de moltes famílies i comprometen el futur dels nostres infants.”

L’Ajuntament de Terrassa va cedir a Ensenyament un solar situat al carrer Ibáñez Aldecoa, al barri de Les Arenes-La Grípia-Can Montllor, perquè el Govern Català construís el nou centre. Les obres es van arribar a licitar, però el govern de la Generalitat va paralitzar-ne finalment la construcció. Les classes es fan actualment en un annex de l’escola Marquès Casals.

Can Montllor és una de les set escoles públiques que la Generalitat ha decidit clausurar per reorganitzar l’oferta educativa pel descens de la natalitat a Catalunya després del 2008.