ERC Terrassa proposa refer el model educatiu de la ciutat

Atribueix el tancament de Can Montllor a una "gestió erràtica" i vol reobrir el debat del districte escolar únic

per La torre del Palau, 21 de febrer de 2013 a les 17:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de febrer de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El president d'ERC a Terrassa, Isaac Albert Foto: Lluïsa Tarrida

ERC Terrassa també ha mostrat el seu rebuig a la voluntat del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de tancar l'escola Can Montllor. La formació republicana egarenca ha emès un breu comunicat en què, en primer lloc, es solidaritza amb l'equip directiu, pares i alumnes del centre, "que veuen com una gestió erràtica de fa temps trenca les seves il·lusions de crear un projecte educatiu engrescador, viu i d'escola lliure". 


El partit considera "inacceptable que en la reunió amb l'AMPA no hi fos present el director de Serveis Territorials en persona per donar la cara. En temes sensibles, i l'educació ho és, s'ha d'anar de cara, amb tota la informació i amb la màxima sensibilitat. És evident, també, que aquest projecte ha tingut sempre un futur borrós, que s'ha accentuat amb l'arribada de la crisi: mala ubicació inicial, incertesa de la construcció, etc."

En el document, ERC Terrassa aprofita per reclamar "seriositat i rigorositat, especialment al PSC, que en els darrers temps s'apunta a un bombardeig. Fa uns anys la construcció d'escoles era una necessitat. Alta natalitat, creixement de la ciutat... Ara però, Terrassa en els últims 3 anys ha passat de 3100 naixements el 2008 a 2840 el 2011. 260 nens menys. Això aproximadament són 10 grups escolars menys. Què s'ha de fer?".

Finlament, ERC Terrassa diu que cal afrontar el problema "des de totes les perspectives i assumir les responsabilitats, amb dades reals i objectives, sense apriorismes ni prejudicis i marcant prioritats i objectius". La formació republicana terrassenca creu que en aquest punt, si bé "el Govern de la Generalitat té la paella pel mànec, l'Ajuntament, el PAME i l'oficina de matriculació també hi tenen molt a dir".

Per tot plegat, ERC Terrassa proposa "refer el mapa educatiu de la ciutat, vigilar el repartiment dels alumnes, evitar massificacions i replantejar les polítiques de matriculació i distribució dels alumnes. Segurament, i en l'actual moment, cal reobrir el debat del districte escolar únic".

 

Participació