Cuina Vallès participa al Fòrum Gastronòmic Girona 2013

Terrassa, Viladecavalls i Ullastrell seran presents al certamen del 24 al 26 de febrer

La Torre
21 de febrer del 2013
Foto de grup amb tots els xefs de Cuina Vallès
Foto de grup amb tots els xefs de Cuina Vallès
Foto de grup amb tots els xefs de Cuina Vallès

Cuina Vallès serà present al Fòrum Gastronòmic Girona 2013, que tindrà lloc del 24 al 26 de febrer. El certamen s'alterna de forma anual entre les ciutat de Santiago i Girona, i s'ha convertit en un punt de trobada imprescindible pels professionals de la gastronomia i de les empreses del sector agroalimentari, una plataforma de promoció, una eina de formació i un espai de negoci i d'intercanvi d'idees i productes.
 
Els vallesans seran a l'aula de Prodeca, organitzada pel Departament d'Agricultura, el proper dimarts dia 26 a les 16 hores. Sota el títol "La importància del dinamitzador de productors i productes a la cuina" hi participaran els cuiners Sílvia Hernández, de La Terrassa del Museu de Terrassa, i Álex Lucas, del Ristol de Viladecavalls. El dinamitzador de l'aula serà Cinto Puig d'El Celler d'Ullastrell.

La voluntat del Departament d'Agricultura és generar fórmules que afavoreixin la participació dels productors agroalimentaris de qualitat catalans, la creació de plataformes i punts de trobada entre cuiners i productors.

Artur Martínez, cuiner ponent al Fòrum
D'altra banda, Artur Martínez serà un dels cuiners ponents del Fòrum. El cuiner del restaurant Capritx de Terrassa és membre del col·lectiu de cuiners Cuina Vallès i la seva cuina ha estat mereixedora d’una estrella Michelin. Al Fòrum Gastronòmic compartirà escenari amb productors, artesans, cuiners, enòlegs, experts i investigadors, que oferiran classes magistrals sobre la seva especialitat. A més es faran degustacions en directe a les classes de cuina.

Artur Martínez porta anys demostrant que es pot cuinar amb rigor i passió i amb productes de qualitat. El seu sentit ètic de la cuina l'ha portat a signar el manifest del Km0 d’Slow Food, a defensar la cuina sostenible i a treballar estretament amb els productors i artesans, que són els seus proveïdors. Al Fòrum Gastronòmic participarà diumenge, 24 de febrer, a les quatre de la tarda, com a ponent. I conjuntament amb el cuiner Oriol Rovira, oferiran el taller Cuina de la terra al Berguedà i al Vallés.