El Consorci vol trobar feina a 40 aturats de la comarca

Els cursos de formació són dels àmbits administratiu i de gestió de residus i neteja viària

Redacció
20 de febrer del 2013

El Consorci per l’Ocupació ha iniciat aquesta setmana noves accions de formació i inserció laboral dirigides a persones aturades de llarga durada. Es tracta de formar i inserir en el mercat del treball a 40 persones de la comarca en dos àmbits diferents: Administratiu i Gestió de residus i neteja viària. Aquestes accions es desenvoluparan des d’ara i fins al març de 2014 i inclouen una tutorització integral i continuada dels i les participants i la promoció d’una contractació en empreses del territori. L’objectiu d’aquestes actuacions és promoure la formació i contractació de persones que fa més de 12 mesos que estan inscrites com a demandants d’ocupació i que ja no reben prestació ni subsidi per desocupació.

Les persones que participen en aquestes actuacions són de la comarca i són aturats i aturades de llarga durada. És a dir, porten com a mínim un any a l’atur. Durant quatre mesos rebran formació professionalitzadora. La meitat dels participants es formaran com a administratiu o administrativa polivalent i la resta es formaran en l’àmbit de Gestió de residus i neteja viària.

Un cop superat el període de formació, els  i les participants poden realitzar pràctiques a empreses durant 2 mesos i hi ha el compromís per part del programa de buscar una contractació de 6 mesos. Per tal de poder portar a terme aquestes contractacions es contemplen condicions molt avantatjoses per les empreses, que veuran subvencionat el sou de la persona a contractar, de manera que l’empresa només haurà de pagar la Seguretat Social del treballador o treballadora.

Les empreses que estiguin interessades en participar d’aquesta actuació del Consorci per l’Ocupació dirigida a persones aturades de llarga durada es poden posar en contacte amb el mateix Consorci (telèfon 93 707 07 07 o al correu electrònic [email protected])