L'Escola Can Montllor tanca

Serveis Territorials va comunicar ahir dilluns a l'AMPA i direcció que el centre d'ensenyament infantil no seguirà el proper curs

Lluïsa Tarrida
19 de febrer del 2013
L'escola Can Montllor haurà de cloure les seves portes quan acabi el curs
L'escola Can Montllor haurà de cloure les seves portes quan acabi el curs
L'escola Can Montllor haurà de cloure les seves portes quan acabi el curs

Amarga notícia la que van rebre ahir dilluns els pares, docents i direcció de l'escola Can Montllor de Terrassa. Els havien convocat a una reunió "urgent" des de Serveis Territorials per explicar-los els plans de cara el curs vinent i del futur del centre escolar. I el que van rebre va ser un gerro d'aigua gelada. Els dos inspectors al llarg de dues hores només els van saber dir que "l'escola es tancarà a finals de curs, no ens van presentar cap document, ni dades dels motius que empenyessin a tancar-la, només ens van dir que es tancava i prou", manifesten des de l'AMPA.

El gerro ha estat doble perquè els ha agafat per sopresa. Segons expliquen des de l'Associació de Pares i Mares al juny de l'any passat havien arrancat el compromís de Serveis Territorials que "l'escola seguiria oberta si aconseguíem 12 preinscripcions en primera opció, i des d'aleshores pares i mestres hem fet un gran esforç de difusió del centre i de promoure i fer manifestacions i actes per tal d'atraure a nous alumnes, i ara ens diuen que no ha servit de res, ni tan sols han esperat a les preinscripcions. Ens han enganyat durant tot aquest temps", es queixen. La indignació dels pares és molta perquè no han mantingut la seva paraula i l'únic motiu que els donen perquè l'escola s'hagi de tancar és que "no compleix la ràtio demogràfica".

Així doncs, quan s'acabi el curs 2012-13 els nens i nenes de P3 a P5 que actualment van a l'escola Can Montllor seran "redistribuïts". On aniran a parar sembla bastant clar, "ens fusionaran amb l'escola Roser Capdevila, i qui no vulgui anar-hi ens han dit que se li respectarà". El problema, segons diuen l'AMPA és que "no ens han assegurat que els nens mantindran els seus grups, a més, l'escola Roser Capdevila passarà a tenir tres línies de P3, de P4 i de P5", és a dir, el centre patirà un fort i sobtat increment d'alumnes amb les conseqüències que d'això se'n deriven.

"Mala gestió"
Els pares volen deixar clar que "nosaltres volem seguir a Can Montllor, no estem conformes amb aquest canvi, ens agrada el projecte educatiu diferent que té la nostra escola, ens agraden els mestres i la direcció i ara no volem canviar". Des de l'AMPA també estan molestos perquè fa tan sols tres anys es va decidir crear aquesta escola perquè "no era viable" per al centre Roser Capdevila acollir tants alumnes. I ara, després d'haver iniciat un projecte "engrescador, viu i d'escola lliure" els diuen que han de desaparèixer i els tornen al lloc de partida.

Aquest dimecres, AMPA, direcció i Consell Escola tenen una reunió amb Serveis Territorials per tornar a debatre què està passant i si hi ha alguna solució alternativa a la clausura de l'escola Can Montllor. "Considerem que hi ha hagut una mala gestió des de Serveis Territorials, han estat jugant amb les famílies i per això estem tant indignats, a més, trobem vergonyós que en la reunió de dilluns no vingués el director de Serveis Territorials en persona a donar la cara i enviés a dos inspectors que no van contestar a cap pregunta i no sabien res de res", subratllen des de l'Associació de Pares i Mares.