Pere Parres diu 'prou' a l'incivisme a la plaça de la Cooperativa

La Torre
19 de febrer del 2013
Plaça de la Cooperativa
Plaça de la Cooperativa | J.M.O.
Plaça de la Cooperativa Foto: J.M.O.

En l’assemblea celebrada dimecres 13 de febrer, l’AVV Torrent d’en Pere Parres va acordar definir un pla d’actuació per acabar amb d’incivisme que s’ha detectat a la Plaça Cooperativa, i "que es dóna amb total impunitat". Aquesta plaça va néixer d’esquenes al barri que l’acull, malgrat ser un dels únics espais públics d’una zona en la que els veïns no tenen cap tipus de servei públic.

Segons manifesten els veïns, "la manca de manteniment, d’inversió municipal i l’actuació dels incívics han aconseguit que se la comenci a conèixer amb el sobrenom de Can Gossos" i afegeixen "arbres malalts o arrancats, gespa plena d’excrements de gos, cremada pels orins i la manca de reg, solars tancats on creix l’herba i s’hi acumulen les escombraries a l’espera que la construcció d’habitatges torni a ser un negoci rendible". També es queixen de la "manca de senyalització i l’amenaça constant d’una Fira de Terrassa sense aparcaments per a cotxes, ha fet d’aquesta plaça un mal son per als infants que volen jugar-hi i, sobretot, pels seus pares que veuen que si s’adrecen als incívics poden veure’s immersos en una confrontació física".

L’any passat l’Associació de Veïns va aconseguir que l’Ajuntament col·—loqués una tanca a la zona del parc infantil més propera al carrer Torrent i ara reclama "finalitzar dos trams més per tal de dificultar l’accés dels gossos a aquest espai destinat als més petits". Segons l'entitat, l'Ajuntament "s'hi nega, encara que sí que realitza aquestes actuacions en altres parcs, però també són reticents a endegar una campanya informativa que finalitzi amb sancions pels reincidents".

Des de l'Associació de Veïns no entenen la "passivitat de l’Ajuntament en el cens dels gossos quan, per a d’altres qüestions –com per exemple en temes de trànsit – no són, ni molt menys, permissius". Per això, i "deixant clar que la responsabilitat del conflicte és dels propietaris incívics i no dels animals, i abans que vagi a més", des de l’AVV Torrent d’en Pere Parres han començat una recollida de signatures, i volen convidar a tots els veïns i veïnes, "així com a les persones que ens vulguin ajudar", a signar una petició per lliurar-la a
l’Ajuntament i "a fer-nos costat en les nostres reivindicacions".