Ja s'han presentat 16 treballs al concurs de contes per a docents

L'Institut Investigador Blanxart enceta el certamen Tal com sents

La Torre
18 de febrer del 2013
Des de la comissió de Biblioteca de l'Institut Investigador Blanxart de Terrassa volen manifestar l'èxit de la convocatòria del 1r premi de conte TAL COM SENTS, en què els participants només poden ser docents de qualsevol nivell i especialitat. Falta un mes perquè acabi el termini de recepció d'originals, que és el 15 de març, i el centre ja ha rebut 16 treballs de procedència ben diversa. Curiosament, no n'hi ha cap de Terrassa, tot i que esperen que arribaran aquest darrer mes.

Així mateix, els impulsors també han rebut cartes de suport a la iniciativa: "un premi destinat exclusivament a docents, com a sentit homenatge a aquesta professió, omple un buit que existia tot i el gran nombre de premis que es convoquen".

De moment, dels 16 treballs presentats tot estan escrits en català i la majoria provenen de docents de Barcelona (4) però també n'hi ha de Manresa, Berga, Arbúcies, Palafrugell, La Seu d'Urgell o Cervera.

Per participar només cal ser docent de qualsevol especialitat de Primària o Secundària, Escoles d’Adults o Escoles Oficials d’Idiomes de Catalunya que estiguin en actiu durant el curs 2012-13. Queden exclosos els professors i professores destinats a l’Institut Investigador Blanxart durant aquest curs.

Els contes han de ser inèdits i de temàtica lliure, poden estar escrits en llengua catalana o castellana i han de tenir una extensió entre 3 i 5 pàgines en lletra Times New Roman o Arial, mida 12, espaiat 1,5. I les 5 còpies s'han de fer arribar abans del 15 de març a l'Institut Blanxart (carrer de Granada, 3).

El jurat està format per Josep Gòrriz, Mabel Romera, Berta Serra, Imma Subirats i Enric Vilar i el veredicte es donarà a conèixer durant la primera quinzena de maig. El primer premi està dotat en 300 euros i el segon amb 100 euros.