El jazz més eclèctic amb Mayte Alguacil & The Jazzy Jaguars

El concert tindrà lloc aquest divendres al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany

Lluïsa Tarrida
15 de febrer del 2013
Alguacil actuarà aquesta nit a Terrassa
Alguacil actuarà aquesta nit a Terrassa

Alguacil actuarà aquesta nit a Terrassa

La modernitat no ha d'estar renyida mai amb la tradició i la comprensió, el llenguatge del jazz no ha de ser un 'producte' que només sigui apte per a gent iniciada i entesa en la matèria. El que vol reivindicar la proposta de Mayte Alguacil & The Jazzy Jaguars és precisament això mateix, fer arribar al gran públic el jazz, un llenguatge sovint etiquetat com a difícil, complicat o inaccessible.

El grup es podrà veure el proper divendres dia 15 de febrer al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany dins del cicle Jazz a prop, organitzat per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Terrassa. En l'acte hi col·labora l'Associació de Veïns de La Maurina i entitats usuàries del Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany. El repertori del grup és del tot eclèctic, dins del programa hi tenen cabuda des dels estàndards més clàssics del jazz, els emblemàtics temes de l'era be-bop o hard bop, passant pel latin jazz, el blues, el funky o el soul i perquè no, també interpreten adaptacions de temes pop.

De madrid a barcelona
A la veu de l'artista amb projecció nacional Mayte Alguacil s'hi ha d'afegir que vindrà molt ben acompanyada pels The Jazzy Jaguars, un grup format per Cesc Miralta com a saxo tenor, Enric Carreras al piano, Pep Coca al contrabaix i també Pere Jané, a la bateria. Algunes de les peces que es podran sentir al Centre Cívic són Never will I marry, Boplicity o Whisper Not.

Alguacil va néixer a Madrid i va iniciar els seus estudis musicals al conservatori professional Rodolfo Halffter de Móstoles, cursant un grau de flauta travessera i rebent classes particular de Marita Nova.

Poc després es va traslladar a Barcelona, acabant la carrera de flauta clàssica i contemporània de la mà de Julia Gallego a l'Esmuc. Va ser aquí on va començar  el seu interès pel jazz, convertint-se poc a poc en la seva principal prioritat. Alguacil ha rebut masterclass de David Hoffman, Dick Oatts, Jerry Bergonzi i Jim Snidero. En l'àmbit professional ha estat integrant de diverses formacions com ara Ugetsu Quartet; Jazz Pilgrims; Ivanow Jazz Group; Maine’s Trio i actualment té en marxa de projectes com Mayte Alguacil Quartet, Duet y Víctor Correa Vocal Quartet. L'entrada al concert és lliure i gratuïta.