La petjada del 15M es dibuixa al terra del Raval

Un col·lectiu egarenc pinta el terra per recordar l'acampada de 2011

La Torre
15 de febrer del 2013
Acció de A Les vuit al Raval
Acció de A Les vuit al Raval | A les vuit al Raval
Acció de A Les vuit al Raval Foto: A les vuit al Raval

"Una petjada és la marca que veiem en un present del que va succeir en el passat. Però a la vegada, una petjada no només forma part del passat, sinó que explica el present i ens obliga a projectar-nos d’una determinada manera cap al futur. Pensem, per exemple, com un descobriment arqueològic inesperat podria arribar a canviar la concepció que tenim de l’espècie humana". Així s'expressa el col·lectiu A les vuit al Raval, que ha fet una acció reivindicativa davant de l'Ajuntament de Terrassa. Els dibuixos al terra han durat poc, una nit pràcticament. Avui, de bon matí, els comerciants de la zona s'han espantat i han farcit de trucades els serveis municipals. El Consistori ha procedit a la neteja. Els comerciants tenien por de tornar a patir una gran acampada d'avant dels seus establiments.

La gran petjada que reivindica amb les seves accions és el 15M i l’acampada que va tenir lloc a la ciutat durant la primavera i l’estiu de l’any 2011. "Considerem que ens ha de propulsar cap endavant i legitimar-nos en el temps com una societat més justa, menys desigual, on les persones siguem realment lliures de les cotilles del neoliberalisme pensant col·lectivament".

La petjada s'ha dibuixat allà on va tenir lloc i on es parlava de canviar "un sistema injust que no ha fet més que radicalitzar-se; el Raval de Montserrat". L’acció d’A les vuit al Raval "no solucionarà directament el problema de l’atur ni posarà un plat a taula a totes les persones que aquest sistema aboca a la misèria. Aquesta acció vol marcar bé aquesta herència valuosa que té la ciutat; no ens oblidem que hi ha gent que vol canviar les coses".